- Termeni
Vă mulțumim că ați accesat site-ul romaniancampers.ro. Prin utilizarea site-ului romaniancampers.ro și/sau al oricărui alt serviciu oferit se consideră că ați citit, înțeles și acceptat integral termenii și condițiile de utilizare ale site-ului. În cazul în care nu sunteți de acord cu oricare din termenii și condițiile site-ului aveți dreptul de a înceta imediat utilizarea.
Utilizatorii au acces gratuit la site-ul romaniancampers.ro. După caz, logarea cu user și parola permite accesul la facilități suplimentare pentru fiecare serviciu și la conținut customizat.
Client – orice persoană fizică/persoană juridică care plasează o comandă de inchiriere a unei autorulote sau plasează o comandă de alte servicii în pe site-ul romaniancampers.ro.
Comandă/Rezervare online – modalitate de comunicare virtuală între Client și societate, prin care Clientul îşi comandă serviciile dorite, prin intermediul website-ului.
Contract – contractul de inchiriere de autorulote încheiat între societate şi Client prin intermediul site-ului romaniancampers.ro, având ca obiect Autorulotele selectate prin funcţia Comandă online. Draftul contractului de inchiriere este prevazut in cadrul prezentelor Termeni si Conditii. Prin acordarea acceptului pe site si plasarea comenzii, Clientul este in mod expres de acord cu termenii si conditiile stabilite in cadrul contractului de inchiriere, consimtamantul fiind acordat prin acceptarea acestor termeni si conditii.
Factura – document fiscal emis şi transmis online. Factura se trimite electronic, în mod automat, de către societate la adresa de email comunicată de către Client în momentul plasării comenzii online.
Contul meu – secţiune a site ului, care presupune existenţa unei adrese de email valide şi a unei parole care aparţin Clientului care îi permite acestuia plasarea Comenzii online şi care conţine detalii referitoare la datele Clientului, istoricul comenzilor, informaţii despre Newsletter şi evaluări acordate Produselor si Serviciilor.
Perioada de inchiriere – se calculeaza pe zile calendaristice si include ziua preluarii si ziua predarii. Preluarea se va face în prima zi de închiriere, în intervalul orar 09:00 – 12:00 sau cu o zi anterioară primei zile de închiriere, în măsura în care Bunul închiriat este disponibil şi în stare corespunzătoare pentru o nouă închiriere, în intervalul orar 14:00 – 18:00, ora exactă de preluare fiind stabilită de Părţi cu cel puţin 1 (una) zi înainte de preluare. Bunul închiriat va fi predat în ultima zi de închiriere, până la ora 16:00, ora exactă de predare fiind stabilită de Părţi cu cel puţin 1 (una) zi înainte de restituire.
Vizitator – orice persoană fizică care vizitează romaniancampers.ro indiferent dacă plasează sau nu o comandă online.
- Condiții
Toată informația prezentată pe site-ul romaniancampers.ro este furnizată fără niciun fel de garanție, expresă sau sugerată, potrivire pentru un scop anume. Informația prezentată poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile acestui site vă sunt oferite cu bună credință, din surse apreciate ca fiind de încredere. Nu garantăm că informațiile sunt exacte, complete sau obiective.
Romaniancampers.ro nu va fi răspunzător în vreun fel pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezultă din folosirea sau din incapacitatea de folosire corectă a informației prezentate pe site și pentru orice tip de erori sau omisiuni în conținut care pot conduce la orice fel de neplăceri.
Romaniancampers.ro își rezervă dreptul de a modifica oricând termenii și condițiile de utilizare fără o notificare prealabilă. Acest site este oferit în această formă fără alte garanții.
Informația prezentată pe acest site are scop pur informativ și nu are caracter angajant, de orice natură, pentru ROCG S.R.L.
Romaniancampers.ro poate conține anumite legături către pagini de Internet ale unor terțe părți. Prin accesarea legăturilor către alte site-uri vă asumați răspunderea de a respecta termenii și condițiile ce guvernează site-urile respective.
Prin acceptarea acestor termeni și condiții acceptați implicit faptul că romaniancampers.ro nu poate controla, în nici o măsură, conținutul terțelor site-uri.
Prin urmare, romaniancampers.ro nu își asumă nici o responsabilitate față de vizitatori cu privire la informațiile de orice natură conținute pe respectivele site-uri.
Orice includere de link-uri spre alte site-uri este realizată pentru singurul motiv de a veni în ajutorul vizitatorului site-ului și nu implică sprijinirea de către noi a materialului disponibil pe sau prin acele site-uri și nici vreo asociere cu operatorii lor. Vizitatorul accesează acele site-uri și le folosește produsele și serviciile exclusiv pe propriul risc.
- SECURITATEA CONTULUI DE CLIENT
Când utilizați site-ul nostru și vă creați un cont de client sunteți deplin răspunzător pentru asigurarea confidenţialităţii datelor referitoare la contul dumneavoastră de acces (numele de utilizator și parolă) și sunteți de acord să vă asumați întreagă responsabilitate pentru activitătile/acțiunile desfășurate pe site. Recomandarea noastră fermă este să nu divulgați credențialele de acces la site-ul nostru niciunei alte persoane. În măsura în care de pe contul dumneavoastră de client vor fi efectuate activități malițioase, veți răspunde în solidar cu persoana care a efectuat respectivele acțiuni.
În situația în care integritatea datelor de acces la site-ul nostru a fost compromisă, aveți obligația de a ne semnala acest fapt de urgență. Odată notificați, noi vom acționa ferm în vederea restricţionării accesului la respectivul cont, urmând ca mai apoi să vă îndrumăm pentru a recăpăta accesul la contul dumneavoastră.
Dacă se dovedește că dumneavoastră cu bună știință ați furnizat unei terțe persoane credențialele de acces, ne rezervăm dreptul de a bloca definitiv, respectiv de a șterge cu efect ireversibil contul dumneavoastră de client. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu mai oferi produse și servicii către persoanele fizice și juridice care au cauzat incidente precum cele menționate anterior.
- PLATA ON-LINE
Serviciile descrise pe site sunt cu titlu de prezentare. Imaginile, caracteristicile, preturile, detaliile, taxele aditionale, orice alte informatii relevante sunt pur informative. În mod involuntar pot apărea discrepanțe, erori și/sau greșeli cu informațiile prezentate. De principiu, informațiile din contract vor prevala asupra celor expuse pe Site-ul romaniancampers.ro. Promotiile afisate pe site-ul romaniancampers.ro sunt valabile in limita stocului disponibil si/ sau in perioada de timp specificata.
Operatorul Serviciului de achizitie online depune permanent eforturi pentru ca informatiile de pret (dar si denumiri, caracteristici si specificatii tehnice) sa fie corecte, insa nu exclud erorile de factor uman care pot impacta preturile si alte caracteristici ale produselor. In astfel de cazuri, Operatorul Serviciului va informa Cumparatorul asupra situatiei aparute, oferindu-i posibilitatea de a reconfirma comanda la pretul corect sau de a o anula.
Plata comenzilor online cu cardul bancar presupune urmatorii pasi:
Clientii pot opta pentru plata comenzii online prin card bancar (debit sau credit), integral, folosind oricare dintre cardurile emise sub sigla Visa, Maestro, Mastercard. Tranzactia are loc in conditii de maxima siguranta folosind sisteme de plata securizate prin standardul 3Dsecure. Beneficiile oferite de partenerii nostri pot varia in functie de contractele si intelegerile agreate cu acestia.
Clientul selecteaza metoda de plata „card bancar” in pagina de finalizare a comenzii, plaseaza comanda si este directionat pe pagina de plata securizata a procesatorului agreat de Romanian Corporate Governance SRL.
In pagina de plata, clientul va introduce numele, numarul cardului, codul CVV/CVV2, data de validitate a cardului folosit in tranzactie si va selecta tipul de plata prin card.
Ulterior,procesatorul de plati va cere procesarea platii prin 3Dsecure pt a autoriza plata si il va introduce in pagina de plata. In cazul in care plata este acceptata, comanda online se va inregistra, iar clientul va fi redirectionat pe site-ul romaniancampers.ro unde va putea vizualiza detaliile comenzii sale. In cazul in care plata nu reuseste, clientul este instiintat despre insuccesul platii (email, notificare website), clientul avand posibiliatea de a ne contacta pentru modificarea modalitatii de plata (in plata la preluarea autorulotei)
- Proprietatea intelectuală
Întregul conținut al site-ului romaniancampers.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică Web, scripturi, programe și alte date – este proprietatea deținătorului domeniului de internet: romaniancampers.ro și a colaboratorilor săi, drepturile de proprietate intelectuală fiind protejate de lege.
Informațiile pot fi reproduse prin tipărire numai pentru uz personal. Informațiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate în orice fel într-un alt document sau material fără permisiunea prealabilă scrisă.
romaniancampers.ro include secțiuni care cuprind conținut în format text, foto, audio sau video care pot fi reproduse sau copiate doar cu acceptul administratorului site-ului.
În cazul în care vreunul din articolele publicate sau orice altă informație intră sub incidența legii dreptului de autor, vă rugăm să ne contactați pentru a putea lua măsurile care se impun.
Data ultimei modificări: 09.09.2022
DRAFTUL CONTRACTULUI DE INCHIRIERE AUTORULOTE
- PĂRŢILE CONTRACTANTE
Romanian Corporate Governance R.L., cu sediul în Popeşti-Leordeni, sos. Oltenitei, nr.15A, Ilfov, având CUI R028837487 şi număr de înregistrare la Registrul Comerţului J23/1744/2012, societate denumită în continuare în Locator,
si
- ……………………………………………………………….., cu domiciliul in ………………………………………….., identificat cu CI seria …………………………., nr. ……………………………………, CNP ……………………………………….., nascut la data de ……………………………………….., posesor al permisului de conducere – …………………………………., telefon +………………………………………….., persoană fizică denumită în continuare Locatar,
Au convenit încheierea prezentului Contract, în condiţiile prevăzute în continuare.
OBIECTUL CONTRACTULUI
Prezentul contract are ca obiect închirierea de către Locator a unei Peugeot GIOTTILINE SIENA …………………………. (în continuare „Bunul închiriat’) către Locatar, fără a fi asigurat un conducător auto de către Locator.
Conducător auto este Locatarul sau altă persoană indicată expres prin Anexa 4 la Contract, care îndeplineşte cerinţele prevăzute la 6.1.. Conducătorul auto are, la data semnării contractului sau a desemnării sale, vârsta minimă de 25 de ani.
Bunul închiriat reprezintă un autovehicul cu o capacitate de maxim ………………………… locuri pe scaune (inclusiv locul conducătorului auto) şi are specificaţiile şi dotările prevăzute în Anexa 1 la prezentul Contract – Descrierea bunului închiriat.
DURATA CONTRACTULUI
Prezentul contract intră în vigoare la data semnării sale de Părţi şi încetează la data semnării procesului – verbal de predare – primire a Bunului închiriat de către Locator, ca urmare a restituirii bunului de către Locatar.
Bunul se închiriază pe o perioadă determinată de ………….. zile, în perioada ………………………………
Perioada de închiriere începe la data şi ora indicată pentru preluare în Procesul – verbal de predare – primire – Anexa 2 la prezentul Contract şi încetează la data şi ora indicată pentru restituire în Procesul – verbal de predare – primire – Anexa 3 la prezentul Contract.
Durata contractului şi/sau perioada închirierii pot fi prelungite, în scris, prin acordul Părţilor.
La solicitarea Locatarului, cu minim 30 de zile înainte de începerea perioadei de închiriere, Perioada de închiriere poate fi modificată pentru o altă perioadă disponibilă. In acest caz, Locatarul va achita o taxă de 50 euro.
PREŢUL CONTRACTULUI, GARANTII SI ALTE COSTURI. MODALITATI DE PLATA
Locatarul va achita, cu titlu de chirie, suma de ……………………… euro Plata chiriei se va efectua în lei, la cursul BNR din ziua facturării, astfel:
- 30% din chirie, în termen de 4 zile de la emiterea facturii de avans de către Locator, urmând ca diferenţa de 70% din chirie să se achite cel mai târziu cu 5 de zile înainte de data preluării Bunului închiriat, în baza facturii emise de Locator.
- In măsura în care de la semnarea contractului şi până la începerea duratei de închiriere sunt mai puţin de 20 de zile, chiria se va achita integral, în termen de 4 zile de la emiterea facturii de către Locator.
Dacă Părţile vor conveni prelungirea Perioadei de închiriere, chiria va fi modificată în mod corespunzător, aplicându-se un tarif de 130 euro/zi.
Locatarul va achita, cu titlu de garanţie, suma de 2500 lei. Garanţia are ca scop protejarea Locatorului de riscul unui comportament necorespunzător al Locatarului pe toată perioada derulării prezentului Contract şi va fi reţinută pentru sumele datorate Locatorului sau unor terţe persoane, potrivit prezentului Contract. Plata se va efectua cel mai târziu cu 5 zile înainte de data preluării Bunului închiriat. Garanţia va fi restituită Locatarului, în condiţiile prevăzute la 13.3. lit. o) din Contract, dacă nu există motive pentru a fi reţinută integral/parţial de către Locator.
Locatarul va achita, cu titlu de taxă unică administrativă, suma de 110 euro. Plata taxei se va efectua in acelasi timp cu plata chiriei. Taxa este aferentă serviciilor administrative şi consumabilelor asigurate de Locator, precum igienizarea Bunului închiriat după restituire, asigurare butelie gaz, substanţe chimice toaletă, hârtie igienică solubilă etc.
In condiţiile prevăzute în continuare în prezentul Contract, Locatarul va suporta costurile carburanţilor consumaţi, taxele de drum, de parcare, de acces şi, numai dacă sunt datorate, costul asigurării pentru daunele produse Locatorului din cauze imputabile Locatarului, costuri pentru furt şi daune, amenzi din trafic, precum şi alte sancţiuni, taxe de administrare şi procesare asociate, inclusiv sumele prevăzute cu titlu de clauză penală în prezentul Contract, precum cele pentru fumatul în interiorul Bunului închiriat, pentru neumplerea rezervorului de combustibil la predare, negolirea casetei WC, negolirea rezervorului de apă uzată, pierderea/deteriorarea documentelor Bunului închiriat sau a cheilor, nerestituirea la termen a Bunului închiriat, nedeclararea informaţiilor relevante.
Plata sumelor datorate Locatorului se va efectua prin transfer bancar, în contul bancar ce are următoarele date de referinţă:
Titular: Romanian Corporate Governance S.R.L
IBAN: RO08BTRLRONCRT0059415602
Banca: BANCA TRANSILVANIA
- Plata sumelor într-o monedă străină datorate potrivit prezentului Contract se va efectua în lei, la cursul BNR din ziua facturării.
- Toate sumele indicate în prezentul Contract conţin TVA.
ANEXELE CONTRACTULUI
Următoarele înscrisuri reprezintă Anexe la prezentul Contract şi fac parte integrantă din acesta:
Anexa 1 – Descrierea bunului închiriat, care cuprinde specificaţiile şi dotările Bunului închiriat;
Anexa 2 – Proces – verbal de predare – primire întocmit la momentul preluării Bunului închiriat de Locatar de la Locator;
Anexa 3 – Proces – verbal de predare – primire întocmit la momentul restituirii Bunului închiriat de Locatar către Locator.
Anexa 4 – Listă persoane desemnate în calitate de conducător auto, suplimentar faţă de Locatar, dacă este cazul;
OBLIGAŢIILE LOCATARULUI
La momentul semnării prezentului Contract, Locatarul are obligaţia de a prezenta Locatorului sau personalului desemnat de acesta:
Permisul său de conducere categoria B valabil pentru întreaga durată a prezentului Contract, dobândit cu minim 5 ani înainte de data semnării Contractului. Permisul de conducere prezentat trebuie să fie recunoscut în România ca producând efecte juridice. Acesta va fi însoţit de o traducere autorizată în măsura în care nu este redactat cu caractere latine;
Actul său de identitate valabil pentru întreaga durată a prezentului Contract.
Locatarul are obligaţia să înmâneze Locatorului sau personalului desemnat de acesta o copie după documentele indicate la 6.1., precum şi să le prezinte în original, cel mai târziu la momentul preluării Bunului închiriat de către Locatar de la Locator.
Locatarul va prelua şi va restitui Bunul închiriat, în condiţiile prevăzute la 13 din Contract, ocazie cu care se vor întocmi Procesele – verbale de predare – primire aferente.
Locatarul va achita sumele datorate Locatorului, în termenele şi condiţiile prevăzute în prezentul Contract.
Locatarul are obligaţia de a folosi Bunul închiriat, cu prudenţa şi diligenţa unui bun proprietar, cu respectarea instrucţiunilor transmise de către Locator, în conformitate cu specificaţiile producătorului referitoare la capacitatea maximă de încărcare, remorcare, precum şi la capacitatea de trecere. Obligaţia de utilizare cu prudenţă şi diligenţă se întinde asupra tuturor documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat.
Locatarul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa celorlalţi pasageri obligaţiile privind folosirea Bunului închiriat şi de a se asigura că aceştia le respectă. Suplimentar, persoanele desemnate potrivit prezentului Contract să conducă Bunul închiriat se supun şi tuturor obligaţiilor prevăzute în sarcina Locatarului referitoare la modul de conducere a Bunului închiriat şi siguranţa acestuia. Locatarul se obligă să garanteze că persoanele desemnate să conducă Bunul închiriat se supun şi tuturor obligaţiilor prevăzute în sarcina Locatarului referitoare la modul de conducere a Bunului închiriat şi siguranţa acestuia. In cazul nerespectării de către aceste persoane a obligaţiilor referitoare la modul de conducere a Bunului închiriat şi siguranţa acestuia, Locatarul va repara orice prejudicii ar rezulta din neexecutarea acestor obligaţii, exceptând cazurile acoperite de contractele de asigurare încheiate în legătură cu Bunul închiriat.
Locatarul va verifica în mod periodic starea Bunului închiriat şi îl va utiliza numai în condiţii de siguranţă.
Bunul închiriat poate fi utilizat în toate ţările acoperite de poliţele RCA şi Casco, respectiv Albania, Andorra, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Serbia (cu excepţia teritoriului Kosovo), Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Vatican, precum şi pe teritoriul Turciei (atât partea europeană cât şi partea asiatică). Locatarul nu va putea utiliza Bunul închiriat în afara ţărilor menţionate, fără acordul scris şi prealabil al Locatorului şi fără a accepta oferta separată de costuri de asigurare extinsă şi documente adiţionale care vor fi emise de Locator în acest sens.
Locaţia Bunului închiriat, cât şi viteza de deplasare vor fi monitorizate pe toată perioada contractuală prin sistemul GPS instalat pe maşină.
Bunul închiriat poate fi utilizat numai cu respectarea dispoziţiilor legale aplicabile (civile, penale, administrative, rutiere ). Locatarul are obligaţia de a verifica regulile prevăzute în legislaţia rutieră din ţara în care conduce.
Locatarul va avea la îndemână şi va prezenta organelor competente, dacă i se solicită:
- Certificat de înregistrare emis de Registrul Comerţului referitor la Locator, pus la dispoziţie de Locator;
- Certificatul de înmatriculare al autoturismului cu anexa privind inspecţia tehnică periodică valabilă, pus la dispoziţie de Locator;
- Asigurarea de răspundere civilă – poliţa RCA, pusă la dispoziţie de Locator;
- Poliţa CASCO, pusă la dispoziţie de Locator;
- Prezentul Contract de închiriere;
- Dovada achitării sumei datorate cu titlu de chirie.
Manevrarea cu spatele şi/sau în locuri înguste a Bunului închiriat se va face doar cu ghidaj din exterior, de către o a doua persoană, datorită riscului crescut de accidentare.
Locatarul va achita toate taxele de drum (cu excepţia RoVinietei, valabilă pe întreg teritoriul României), de parcare, de acces şi orice alte taxe sunt necesare pentru utilizarea corespunzătoare a Bunului închiriat.
Alimentarea se va face cu combustibilul compatibil şi pe cheltuiala Locatarului.
Locatarului îi este interzis:
- Să utilizeze Bunul închiriat sub influenţa alcoolului, drogurilor sau oricăror alte substanţe care îi pot afecta viteza de reacţie, starea de conştienţă sau capacitatea de exerciţiu sau să se sustragă de la recoltarea probelor biologice sau toxicologice sau părăsirea locului accidentului, în situaţiile în care acest fapt nu este permis prin dispoziţii legale;
- Să utilizeze Bunul închiriat cu încălcarea regulilor de circulaţie aplicabile;
- Să utilizeze Bunul închiriat în scopuri comerciale sau nelegale;
- Să participe la curse de maşini sau în teste pentru verificarea performanţelor Bunului închiriat;
- Să transporte materiale sau substanţe interzise/periculoase, precum şi oricăre mărfuri fără a deţine actele necesare, precum şi să folosească focul deschis sau dispozitive/echipamente neomologate/improvizate sau care prezintă risc de incendiu;
- Să tracteze alte autorurisme sau remorci;
- Să vândă, să închirieze sau să garanteze cu Bunul închiriat;
- Să permită unei alte persoane decât celor desemnate potrivit prezentului Contract să conducă Bunul închiriat;
- Să permită un număr de pasageri peste capacitatea maximă a Bunului închiriat;
- Să transporte animale;
- Să folosească defectuos documentele, obiectele, echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat. In caz de pierdere sau deteriorare a documentelor în original referitoare la Bunul închiriat, Locatarul va achita Locatorului, cu titlu de daune – interese, suma de 200 euro/document.
- Să lase Bunul închiriat cu geamurile deschise şi/sau cheile în contact nesupravegheate. In caz de pierdere sau deteriorare a cheilor, Locatarul va achita Locatorului, cu titlu de daune – interese, suma de 200 euro.
- Să permită fumatul în interiorul Bunului închiriat. In caz de miros persistent de fum de ţigară la restituirea Bunului închiriat, Locatarul va achita Locatorului, cu titlu de daune – interese, suma 500 euro.
- Să efectueze reparaţii ale Bunului închiriat altfel decât în service-ul autorizat indicat prin Contract.
- Să pătrundă cu Bunul închiriat în locuri acoperite de apă, atunci când există posibilitatea ocolirii locului respectiv.
- Să pătrundă cu Bunul închiriat în afara drumurilor publice (cu excepţia drumurilor de acces în incinte, către obiective turistice, ca şi cele din interiorul acestora sau spaţii amenajate pentru parcare), ori pe sectoare de drum destinate exclusiv circulaţiei altor categorii de vehicule decât cea căreia îi aparţine acesta.
Această enumerare este exemplificativă şi nu aduce atingere celorlalte obligaţii prevăzute în prezentul Contract în sarcina Locatarului sau obligaţiilor legale care îi incumbă.
Locatarul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa Locatorului de îndată (dar nu mai târziu de 2 de ore de la momentul la care a luat cunoştinţă de eveniment) orice informaţie relevantă legată de Bunul închiriat, de documentele, de obiectele, de echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat, precum şi de utilizarea acestora.
Locatarul are obligaţia de a respecta procedura prevăzută în prezentul Contract referitoare la defecţiuni, accident, daune, furt, sancţiuni aplicate de organele competente în legătură cu utilizarea Bunului închiriat.
OBLIGAŢIILE LOCATORULUI
Locatorul este o societate care are ca obiect de activitate închirierea de autovehicule, astfel cum rezultă din Certificatul de înregistrare J23/1744/2012 eliberat de Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Ilfov.
Locatorul va pune la dispoziţia Locatarului documentele prevăzute la 13.2. lit. g) din Contract.
Locatorul are obligaţia de a pune la dispoziţia Locatarului Bunul închiriat, documentele, obiectele, echipamente şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat, în stare bună de funcţionare, potrivit aspectelor convenite la 13.2. din Contract.
In cazuri întemeiate, precum defecţiuni tehnice, accident, întârzieri neraportate de la clienţii anteriori, care fac imposibilă punerea la dispoziţia Locatarului a Bunului închiriat sau într-o stare corespunzătoare unei noi închirieri, Locatorul va înlocui Bunul închiriat cu un alt bun aflat în proprietatea sa, model din clasă similară. Dacă înlocuirea Bunului închiriat nu este posibilă, Locatorul va returna Locatarului sumele achitate de acesta, fără nicio altă obligaţie faţă de Locatar.
Locatorul are obligaţia de a se abţine de la orice act sau fapt care ar împiedica, diminua sau stânjeni folosinţa liniştită şi utilă a Bunului închiriat.
La momentul semnării prezentului Contract, Locatorul sau personalul desemnat de acesta va solicita şi va verifica valabilitatea documentelor prevăzute la 6.1. atât pentru Locatar, cât şi pentru alte persoane desemnate în calitate de conducător auto, dacă este cazul.
Locatorul sau personalul desemnat de acesta are obligaţia să solicite înmânarea copiilor după documentele indicate la 7.7., precum şi prezentarea acestora în original, cel mai târziu la momentul preluării Bunului închiriat de către Locatar de la Locator.
Locatorul va preda şi va prelua Bunul închiriat, în condiţiile prevăzute la 13 din Contract, ocazie cu care se vor întocmi Procesele – verbale de predare – primire aferente.
Locatorul are obligaţia de a instrui Locatarul în legătură cu utilizarea corespunzătoare a Bunului închiriat şi a obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat şi de a oferi, ori de câte ori este nevoie, toate informaţiile necesare în acest sens.
Locatorul va asigura asistenţă tehnică telefonică. Asistenţa tehnică se obţine la următoarele numere de telefon:
- ……………….. – …………………..;
- …………… – …………………..
Locatorul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa Locatarului prompt orice informaţie relevantă legată de derularea prezentului Contract şi care prezintă interes pentru acesta.
Locatorul va pune la dispoziţia Locatarului Asigurările prevăzute la 16 din Contract.
In măsura în care Locatarul nu datorează sume de bani Locatorului sau unor terţe persoane, potrivit prezentului Contract, Locatorul va restitui suma constituită cu titlu de garanţie Locatarului, în termen de 5 zile lucrătoare la semnarea Procesului – verbal de predare primire, întocmit ca urmare a restituirii Bunului închiriat de Locatar către Locator. Suma va fi restituită prin transfer bancar în contul bancar furnizat de către Locatar.
Locatorul are obligaţia de a respecta procedura prevăzută în prezentul Contract referitoare la defecţiuni, accident, daune, furt, sancţiuni aplicate de organele competente în legătură cu utilizarea Bunului închiriat.
DREPTURI SI OBLIGAŢII ÎN CAZ DE DEFECŢIUNI
Remedierea oricărei defecţiuni apărute în cursul Perioadei de închiriere cade în sarcina exclusivă a Locatarului, Locatorul nefiind în măsură să dispună reparaţia până la restituirea Bunului închiriat la locul de predare. In caz de defecţiune, Locatarul trebuie să înştiinţeze Locatorul despre această situaţie şi:
- să contacteze cel mai apropiat service Peugeot, iar reparaţia se va efectua sub acoperirea garanţiei europene, cu excepţia în care situaţia concretă este exclusă de garanţie, în cazul în care defecţiunea priveşte Bunul închiriat
- să contacteze reprezentantul Benimar indicat de către Locator, în cazul în care defecţiunea priveşte obiectele, echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat;
Dacă defecţiunea a fost cauzată din neglijenţa Locatarului, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau prin încălcarea legii de către Locatar şi nu este acoperită de poliţa Casco, Locatarul va fi răspunzător pentru toate costurile necesare remedierii acestora, fără a se limita la suma achitată cu titlu de garanţie de către acesta.
In orice situaţie, Locatarul este răspunzător pentru returnarea Bunului închiriat la locul de predare. Locatorul nu acoperă costuri legate de transport sau reparaţii, altele decât cele convenite de comun acord.
DREPTURI SI OBLIGAŢII ÎN CAZ DE ACCIDENT
In caz de accident, Locatarul este obligat să înştiinţeze Locatorul de îndată (dar nu mai târziu de 2 de ore de la momentul la care a luat cunoştinţă de eveniment) şi organele de poliţie în legătură cu producerea acestuia, să permită efectuarea investigaţiilor necesare şi să efectueze, în măsura în care este posibil, fotografii relevante. Locatarul va obţine de la organele de poliţie abilitate documente constatatoare în privinţa accidentului, respectiv Procesul-verbal de tamponare şi Autorizaţia de reparaţie. In caz contrar, Asigurările nu îşi vor produce efectele, iar Locatarul va fi direct răspunzător pentru repararea întregului prejudiciu.
In măsura în care este posibil, Locatarul poate încheia o Constatare amiabilă de accident cu terţul implicat.
Locatarul va transmite informaţii actualizate Locatorului, ori de câte de ori apar informaţii noi legate de accident. Toate notificările referitoare la accident se vor face, în scris, la datele prevăzute la 17 din Contract.
Dacă se va dovedi că accidentul a fost cauzat de Locatar din neglijenţa sa, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract, prin încălcarea legii, prin conducerea imprudentă a Bunului închiriat sau prin conducerea sub influenţa alcoolului, drogurilor sau oricăror altor substanţe care i-au afectat viteza de reacţie, starea de conştienţă sau capacitatea de exerciţiu, Locatarul se obligă să acopere integral prejudiciul produs atât Locatorului, cât şi unor terţe persoane.
In cazul în care accidentul s-a produs prin intermediul Bunului închiriat, asigurarea RCA acoperă prejudicii produse terţilor, conform 11 din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor (persoanele aflate în afara Bunului închiriat sau în interiorul Bunului închiriat, cu excepţia conducătorului Bunului închiriat) prin accidente de vehicule şi tramvaie.
Pentru orice alte prejudicii rezultate din accidentul produs prin intermediul Bunului închiriat asigurat din culpa Locatarului, care nu sunt acoperite de asigurarea RCA, Locatarul se obligă să răspundă personal pentru întreg prejudiciul produs terţilor. Locatarul răspunde personal şi pentru toate prejudiciile rezultate din accidente produse prin intermediul Bunului închiriat dacă:
- accidentul a fost produs cu intenţie;
- accidentul a fost produs în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor infracţiuni săvârşite cu intenţie;
- accidentul a fost produs în timpul când autorul infracţiunii săvârşite cu intenţie încearcă să se sustragă de la urmărire;
- persoana răspunzătoare de producerea prejudiciului a condus vehiculul fără consimţământul Locatorului;
- Locatarul a refuzat în mod nejustificat îndeplinirea obligaţiilor sale împiedicând în acest fel asigurătorul RCA să desfăşoare propria investigaţie conform prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, iar asigurătorul este în măsură să probeze că acest fapt a condus la plata nejustificată a despăgubirii.
In cazul în care accidentul s-a produs prin intermediul Bunului închiriat, asigurarea CASCO acoperă prejudiciile produse Bunului închiriat, conform contractului încheiat de Locator cu asigurătorul CASCO.
Pentru orice alte prejudicii rezultate din accidentul produs prin intermediul Bunului închiriat asigurat din culpa Locatarului, care nu sunt acoperite de asigurarea CASCO, Locatarul se obligă să răspundă personal pentru întreg prejudiciul produs Locatorului.
Locatarul răspunde personal şi pentru toate prejudiciile rezultate din accidente produse prin intermediul Bunului închiriat dacă :
- conducea Bunul închiriat sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante ori medicamentelor cu efecte similare care nu sunt compatibile cu permisiunea de a conduce, ori dacă s-a sustras de la recoltarea probelor biologice sau toxicologice sau a părăsit locul accidentului, în situaţiile în care acest fapt nu este permis prin dispoziţii legale;
- conducea Bunul închiriat fără a deţine permis de conducere valabil pentru categoria respectivă ori are permisul de conducere retras, anulat sau avea suspendat dreptul de a conduce.
- accidentul a rezultat din comiterea unor infracţiuni şi încercarea de a se sustrage de la urmărire după săvârşirea unei infracţiuni sau contravenţii;
- accidentul a rezultat din utilizarea Bunului închiriat pe sectoare de drum destinate exclusiv circulaţiei altor categorii de vehicule decât cea căreia îi aparţine acesta, cu excepţia celor destinate tramvaielor, troleibuzelor şi autobuzelor;
- accidentul a rezultat din utilizarea Bunului închiriat pe drumuri de utilitate publică închise circulaţiei publice.
In cazul în care accidentul nu s-a produs prin intermediul Bunului închiriat, ci prin intermediul unui alt vehicul, daunele produse asupra Bunului închiriat, cele produse Locatarului, persoanelor din Bunul închiriat şi cele produse bunurilor acestora se vor repara din despăgubirile datorate de asigurătorul RCA al vehicului prin intermediul căruia s-a produs accidentul. Dacă vehiculul care a produs accidentul nu face obiectul unui asigurări RCA, toate despăgubirile vor fi recuperate de la conducătorul vehicului care a produs accidentul.
DREPTURI SI OBLIGAŢII ÎN CAZ DE DAUNĂ
In caz de daună rezultată din accident sau din orice altă cauză care a condus la deteriorarea integrală sau parţială a Bunului închiriat sau a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat, fără a fi provocată de Locatar prin neglijenţa sa, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau prin încălcarea legii şi care este acoperită de poliţa Casco, Locatorul va reţine, în principal, suma achitată cu titlu de garanţie de către Locatar, urmând ca, în cazul în care valoarea daunei este mai mare, diferenţa să fie acoperită de poliţa Casco.
In caz de daună rezultată din accident sau din orice altă cauză care a condus la deteriorarea integrală sau parţială Bunului închiriat sau a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat, provocată de Locatar prin neglijenţa sa, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau prin încălcarea legii sau care nu este acoperită de poliţa Casco, Locatarul se obligă să acopere integral prejudiciul produs atât Locatorului, cât şi unor terţe persoane. Daunele vor fi stabilite de către Locator, cu ajutorul reprezentanţei Peugeot (pentru daune ce privesc sasiul) şi/sau Motorhome (pentru celelalte daune), iar contravaloarea acestora va trebui acoperită în termen de 10 zile de la comunicarea valorii acestora către Locatar.
DREPTURI SI OBLIGAŢII ÎN CAZ DE FURT
In caz de furt al Bunului închiriat sau a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat, Locatarul este obligat să înştiinţeze de îndată Locatorul (dar nu mai târziu de 2 ore de la momentul la care a luat cunoştinţă de eveniment) şi să formuleze în faţa organelor competente o declaraţie în legătură cu producerea acestuia. Declaraţia va indica toate bunurile care se consideră că au fost furate. Locatarul va obţine de la organele competente dovada emiterii declaraţiei de furt în faţa acestora, în caz contrar Asigurările nu îşi vor produce efectele, iar Locatarul va fi direct răspunzător pentru repararea întregului prejudiciu.
In cazul în care furtul a fost săvârşit în condiţii care exclud neglijenţa Locatarului, încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau încălcarea legii de către Locatar şi situaţia este acoperită de poliţa Casco, Locatorul va reţine, în principal, suma achitată cu titlu de garanţie de către Locatar, urmând ca, în cazul în care valoarea daunei este mai mare, diferenţa să fie acoperită de poliţa Casco.
Dacă se va dovedi că furtul a fost posibil din cauza Locatarului, prin neglijenţa acestuia, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau prin încălcarea legii sau această situaţie nu e acoperită de poliţa Casco, Locatarul se obligă să acopere integral prejudiciul produs atât Locatorului, cât şi unor terţe persoane.
DREPTURI SI OBLIGAŢII ÎN CAZ DE SANCŢIUNI APLICATE DE ORGANELE COMPETENTE POTRIVIT LEGII
Locatarul va suporta toate sancţiunile aplicate în legătură cu utilizarea Bunului închiriat pe durata prezentului Contract. Pentru a înlătura orice dubiu, Locatarul se obligă să plătească amenzile aplicate pentru neîndeplinirea obligaţiilor legale, cum ar fi nerespectarea legislaţiei rutiere incidente, neachitarea taxelor de drum (cu excepţia RoVinietei, valabilă pe întreg teritoriul României, asigurată de Locator), de parcare, de acces şi orice alte taxe sunt necesare pentru utilizarea corespunzătoare a Bunului închiriat. De asemenea, Locatarul se obligă să plătească orice taxe impuse de organele competente pentru recuperarea Bunului închiriat în cazul în care acesta a fost indisponibilizat pentru neîndeplinirea unor astfel de obligaţii.
In măsura în care este necesar, Locatorul va comunica organelor competente datele de identificare ale Locatarului în vederea aplicării sancţiunilor rezultate din neîndeplinirea de către Locatar a obligaţiilor ce îi revin din utilizarea Bunului închiriat.
In măsura în care Locatorului îi vor fi comunicate documente întocmite pe numele şi/sau în sarcina Locatarului (inclusiv, dar fără a se limita la procese verbale de constatare a unei contravenţii sau a nerespectării unei obligaţii privind circulaţia pe drumurile publice sau privind parcarea Bunului închiriat), acesta le va transmite către Locatar, solicitând plata de îndată a acestora. Locatorul va comunica documentele primite către Locatar de îndată ce le primeşte, astfel încât acesta să îşi poate exercita, dacă apreciază necesar, dreptul de a le contesta, cu respectarea termenului legal.
Dacă Locatarul nu va achita sumele datorate de îndată, transmiţând dovada Locatorului în termen de cel mult 5 zile de la data primirii acestora de la Locator, Locatorul le poate achita în numele Locatarului, caz în care, pe lângă contravaloarea amenzii, Locatarul este obligat să restituie Locatorului o taxă administrativă pentru demersurile efectuate în numele Locatarului, în cuantum de 100 euro.
In măsura în care Locatorului îi vor fi comunicate documente întocmite pe numele şi/sau în sarcina Locatorului (inclusiv, dar fără a se limita la procese verbale de constatare a unei contravenţii sau a nerespectării unei obligaţii privind circulaţia pe drumurile publice sau privind parcarea Bunului închiriat), Locatorul îşi rezervă dreptul de a nu contesta niciun document emis de organele competente pe numele şi/sau în sarcina sa prin care se sancţionează fapta savârşită de Locatar în folosirea Bunului închiriat şi de a achita amenda aplicată şi/sau alte despăgubiri solicitate de organele competente conform legii, caz în care aceste sume vor fi refacturate Locatarului. Locatarul se obligă să achite aceste sume, în termen de maxim 5 zile de la data facturării.
PROCEDURA DE PREDARE SI PRELUARE A BUNULUI ÎNCHIRIAT
Procedura de predare şi preluare a Bunului închiriat se va efectua în prezenţa unei persoane împuternicite de Locator şi în prezenţa Locatarului. Cu titlu de excepţie, Locatarul poate fi substituit de o persoană desemnată de acesta, însă Locatarul renunţă la invocarea unor alte aspecte suplimentare faţă de cele indicate de persoană desemnată de acesta. Absenţa nejustificată a Locatarului sau a unei persoane desemnate de acesta nu va împiedica derularea Procedurii de restituire a Bunului închiriat de Locatar către Locator.
Procedura de preluare a Bunului închiriat de Locatar de la Locator se va derula potrivit următoarelor reguli:
Preluarea se va face în prima zi de închiriere, în intervalul orar 08:00 – 12:00 sau cu o zi anterioară primei zile de închiriere, în măsura în care Bunul închiriat este disponibil şi în stare corespunzătoare pentru o nouă închiriere, în intervalul orar 14:00 – 18:00, ora exactă de preluare fiind stabilită de Părţi cu cel puţin 1 (una) zi înainte de preluare.
Bunul închiriat va fi preluat de la adresa din strada Eclipsei nr. 111, Popeşti – Leordeni, judeţul Ilfov./ Bunul închiriat va fi preluat de Locatar de la adresă stabilită de comun acord de Părţi.
Preluarea se va face la lumina zilei şi în condiţii meteo care permit verificarea stării Bunului închiriat şi a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat.
Locatorul are obligaţia de a pune la dispoziţia Locatarului Bunul închiriat şi documentele, obiectele, echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat în stare bună de funcţionare. Bunul închiriat trebuie să fie într- o stare bună de funcţionare din punct de vedere mecanic. Bunul închiriat şi obiectele, echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat vor fi puse la dispoziţa Locatarului în stare de curăţenie corespunzătoare.
Locatorul are obligaţia de a pune la dispoziţia Locatarului Bunul închiriat cu rezervorul de combustibil plin, cu rezervorul de apă neutilizată plin, cu rezervorul de apă utilizată gol şi cu caseta WC goală.
Locatorul are obligaţia de a pune la dispoziţia Locatarului următoarele documente:
- Certificat de înregistrare emis de Registrul Comerţului referitor la Locator;
- Certificatul de înmatriculare al autoturismului cu anexa privind inspecţia tehnică periodică valabilă;
- Asigurarea de răspundere civilă – poliţa RCA;
- Poliţa CASCO;
- Dovada achitării RoVinietei (valabilă pe întreg teritorul României).
Locatorul va efectua instructajul complet privind utilizarea Bunului închiriat şi a obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat.
In cadrul instructajului, Locatarul are obligaţia de a verifica cu atenţie:
- starea Bunului închiriat şi a obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat (inclusiv cheile) pentru a se asigura că acestea sunt într-o stare bună de funcţionare şi curăţenie, potrivit Contractului;
- dacă rezervorul de combustibil este plin, dacă rezervorul de apă neutilizată este plin, dacă rezervorul de apă utilizată este gol şi caseta WC este goală.
- existenţa documentelor prevăzute la g) din prezentul articol.
Indeplinirea/neîndeplinirea cerinţelor legate de Bunul închiriat, de documentele, obiectele, echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat şi a eventualelor obiecţiuni sau observaţii din partea Părţilor vor fi consemnate în Procesul – verbal de predare – primire – Anexa 2 la Contract, pe care îl vor întocmi la momentul preluării Bunului închiriat de Locatar de la Locator. Dacă obiecţiunile semnalate pun în pericol utilizarea în siguranţă a Bunului închiriat, părţile pot decide, înlocuirea Bunului închiriat cu un alt bun aflat în proprietatea Locatorului, model din clasă similară, dacă aceasta este posibilă. Dacă înlocuirea Bunului închiriat nu este posibilă, Locatorul va returna Locatarului sumele achitate de acesta, fără nicio altă obligaţie faţă de Locatar.
Orice defecţiune sau inconvenient apărut după preluarea Bunului închiriat în stare de funcţionare corespunzătoare nu poate fi imputat Locatorului.
Procedura de restituire a Bunului închiriat de Locatar către Locator se va derula potrivit următoarelor reguli:
- Bunul închiriat va fi predat în ultima zi de închiriere, până la ora 16:00, ora exactă de predare fiind stabilită de Părţi cu cel puţin 1 (una) zi înainte de restituire.
- Dacă Locatarul doreşte să restituie Bunul închiriat înainte de ultima zi de închiriere, Locatorul va fi anunţat cu cel 24 de ore înainte de momentul de restituire propus de Locatar. In acest caz, acesta nu are nicio pretenţie cu privire la suma achitată cu titlu de chirie. Nu va restituită Locatarului nicio sumă achitată de acesta cu titlu de chirie.
- Bunul închiriat va fi restituit la adresa din strada Eclipsei nr. 111, Popeşti – Leordeni, judeţul Ilfov./ Bunul închiriat va fi restituit de Locatar la adresă stabilită de comun acord.
- Orice întârziere la restituirea Bunului închiriat se comunică, ca regulă, cu cel puţin 24 ore înainte de ora stabilită de Părţi ca fiind cea la care se va preda bunul.
- Prelungirea Perioadei de închiriere este posibilă numai cu acordul Locatorului şi numai dacă nu există alte impedimente referitoare la disponibilitatea Bunului închiriat (de , existenţa unor altor raporturi juridice încheiate cu terţi ce implică utilizarea Bunului închiriat), aplicându-se tariful/zi aferent perioadei în care se prelungeşte Perioada de închiriere. In acest caz, plata integrală se va efectua prin transfer bancar, la datele arătate la art. 4.6. din Contract, în termen de 24 ore de la momentul la care Părţile au decis să prelungească perioada de închiriere.
- Cu excepţia cazului în care părţile convin altfel, pentru întârzierile referitoare la restituirea Bunului închiriat se vor aplica următoarele reguli:
- Dacă întârzierile nu depăşesc o oră, nu se vor percepe taxe suplimentare;
- Dacă întârzierile depăşesc o oră, dar nu depăşesc 24 ore, se va percepe o taxă suplimentară de 100 euro/oră;
- Dacă întârzierile depăşesc 24 ore, se va percepe o taxă de 1000 euro. Suplimentar, Locatorul va putea prelua Bunul închiriat prin mijloace proprii şi cu acordul organelor competente (de , organele de Poliţie). In aceste condiţii, toate costurile avansate pentru preluarea Bunului închiriat vor fi suportate de Locatar.
- Predarea se va face la lumina zilei şi în condiţii meteo care permit verificarea stării Bunului închiriat şi a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat.
- Cu ocazia restituirii Bunului închiriat de Locatar către Locator, Părţile vor întocmi Procesul – verbal de predare – primire – Anexa 3 la Contract, în care vor consemna îndeplinirea/neîndeplinirea cerinţelor legate de Bunul închiriat, de documentele, de obiectele, de echipamentele şi de accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat (inclusiv cheile), precum şi eventuale situaţii concrete apărute în cursul derulării Contractului. Locatarul este obligat să declare toate situaţiile cunoscute care ar putea conduce la pretenţii ulterioare din partea terţilor, la sancţiuni aplicate sau care ar putea fi aplicate de organele competente.
- Starea de curăţenie trebuie să permită verificarea stării Bunului închiriat şi a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat. In cazul în care este necesară o curăţare profesională pentru a verifica starea Bunului închiriat şi/sau a obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat, întocmirea Procesului – verbal de predare – primire se va face în 2 zile lucrătoare de la momentul predării, după efectuarea curăţeniei necesare pe cheltuiala Locatarului.
Locatorul va verifica cu atenţie:
- starea Bunului închiriat şi a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat (inclusiv cheile) pentru a se asigura că acestea sunt într-o stare bună de funcţionare şi curăţenie, astfel cum au fost predate Locatarului, cu excepţia uzurii normale.
- dacă rezervorul de combustibil este plin, dacă rezervorul de apă utilizată este gol şi caseta WC este goală. Nu este necesar ca rezervorul de apă neutilizată să fie plin.
- existenţa documentelor prevăzute la 13.2. lit. g) din Contract.
- In măsura în care Locatorul va identifica neregularităţi, Locatarul va achita următoarele sume, cu titlu de daune – interese:
- In caz de pierdere sau deteriorare a cheilor, Locatarul va achita suma de 200 euro;
- In caz de miros persistent de fum de ţigară, Locatarul va achita suma 500 euro;
In cazul în care rezervorul de combustibil nu este plin (cu excepţia absenţei unei cantităţi de 5 litri de combustibil), Locatarul va achita suma de 120 euro;
- In cazul în care rezervorul de apă utilizată nu este gol, Locatarul va achita suma de 50 euro; In cazul în care caseta WC nu este goală, Locatarul va achita suma de 50 euro;
- In caz de pierdere sau deteriorare a documentelor în original referitoare la Bunul închiriat, Locatarul va achita suma de 200 euro/document.
- Locatarul rămâne răspunzător faţă de orice alte daune, în condiţiile prezentului Contract. Locatarul rămâne răspunzător faţă de orice alte obligaţii, în condiţiile prezentului Contract. m. Suma datorată, cu excepţia celor prevăzute în mod expres în prezentul contract, va fi evaluată de către Locator şi va fi pretinsă în consecinţă. n. In măsura în care Locatarul nu achită sumele datorate rezultate din sancţiuni aplicate de organele competente potrivit legii şi Locatorul le achită în numele său, Locatarul este obligat să restituie Locatorului contravaloarea amenzii şi o taxă administrativă pentru demersurile efectuate în numele Locatarului, în cuantum de 100 euro.
- Garanţia va fi restituită Locatarului în termen de 5 zile lucrătoare, dacă nu există motive pentru a fi reţinută integral/parţial de către Locator, respectiv dacă nu există sume datorate de Locatar Locatorului sau unor terţe persoane, potrivit prezentului Contract. p. Locatorul nu îşi asumă răspunderea pentru bunurile uitate în Bunul închiriat de Locatar sau de alţi pasageri. Locatarul este responsabil să verifice ca niciun bun proprietatea sa sau a altor pasageri să fie lăsat în Bunul închiriat. Cu toate acestea, în măsura în care se descoperă astfel de bunuri, Locatorul va încerca să contacteze Locatarul în vederea restituirii acestora. Dacă Locatarul nu se prezintă în termen de 10 zile pentru ridicarea acestora, bunurile vor fi distruse. Locatarul poate solicita livrarea acestora la o adresă dorită, sens în care va suporta costurile de transport.
- ÎNCETAREA SI REZILIEREA CONTRACTULUI
Prezentul Contract poate înceta prin acordul Părţilor.
Prezentul Contract încetează la momentul prevăzut pentru încetare la 3.1. din Contract.
Prezentul Contract încetează în cazul în care este imposibilă punerea la dispoziţia Locatarului a Bunului închiriat sau într-o stare corespunzătoare unei noi închirieri din cauze întemeiate, precum defecţiuni tehnice, accident, întârzieri neraportate de la clienţii anteriori, şi nu este posibilă înlocuirea Bunului închiriat cu un alt bun aflat în proprietatea sa, model din clasă similară. Locatorul va returna Locatarului sumele achitate de acesta, fără nicio altă obligaţie faţă de Locatar.
O Parte poate rezilia acest Contract, de plin drept, fără a mai fi necesară intervenţia unui tribunal arbitral sau a unei instanţe judecătoreşti, cu notificarea prealabilă transmisă cu cel puţin 5 zile înainte de data la care rezilierea va opera, în situaţia în care Partea în culpă îşi încălcă vreuna dintre obligaţiile sale asumate prin Contract, respectiv 6 pentru Locatar şi art. 7 pentru Locator.
In cazul în care, în termenul de 5 zile, Partea în culpă va remedia obligaţia executată necorespunzător, rezilierea nu va mai opera.
Locatarul poate denunţa unilateral Contractul, sub forma anulării rezervării, în următoarele condiţii:
Locatarul va transmite Locatorului o informare în scris;
- Dacă rezervarea va fi anulată cu 30 zile înainte de începerea Perioadei de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 30% din chirie.
- Dacă rezervarea va fi anulată cu 15-29 zile înainte de începerea Perioadei de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 50% din chirie.
- Dacă rezervarea va fi anulată cu 1-14 zile înainte de începerea Perioadei de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 80% din chirie.
- Dacă Locatarul nu se prezintă la preluarea Bunului închiriat în prima zi din Perioada de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 100% din chirie.
- Regulile prevăzute la 1 – 4 sunt valabile numai în cazul în care prezentul Contract NU s-a încheiat în urma unei oferte speciale acordate de Locator. In situaţia anulării unei rezervări efectuate în baza unei oferte speciale, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 100% din chirie.
In vederea achitării sumelor mai sus – indicate, Locatorul va putea reţine suma aferentă din sumele de bani achitate de Locatar, urmând, dacă este cazul, ca diferenţa să se achite de către Locatar la momentul la care solicită anularea rezervării.
In cazuri excepţionale, precum închirierea Bunului de către o altă persoană pentru perioada de închiriere convenită iniţial potrivit prezentului Contract, motive de ordin personal deosebite dovedite şi alte asemenea, sumele mai sus – indicate pot fi diminuate.
In cazul în care anularea rezervării survine ca urmare a declarării stării de urgenţă sau a impunerii restricţiilor de deplasare pe teritoriul României din cauza extinderii epidemiei de coronavirus, ambelor părţi li se vor aplica prevederile 1271 Cod Civil privind impreviziunea. Părţile, cu bună credinţă, vor adapta prezentul contract prin amânarea perioadei de închiriere la o dată ulterioară, stabilită de comun acord, fără a se datora sume de către niciuna dintre Părţi.
Locatorul poate denunţa unilateral Contractul înainte sau în momentul preluării Bunului închiriat în cazul în care are indicii din care rezultă că este posibil ca derularea Contractului să pună în pericol Bunul închiriat sau personalul Locatorului (de , furturi, abuzuri, accidente provocate, conducere imprudentă etc.), pe baza informaţiilor obţinute potrivit art. 20.8. din Contract.
Denunţarea/Rezilierea prezentului Contract nu va avea niciun efect asupra obligaţiilor deja scadente între Părţi.
FORŢA MAJORA
Niciuna dintre Părţile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen sau/şi de executarea în mod necorespunzător, total sau parţial, a oricăror obligaţii care îi revin în baza prezentului Contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligaţiei respective a fost cauzată de forţa majoră.
Partea care invocă forţa majoră este obligată să notifice celeilalte Părţi, în termen de 5 zile, producerea evenimentului şi să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecinţelor lui.
Dacă în termen de 30 de zile de la producere, evenimentul respectiv nu încetează, Părţile au dreptul să-şi notifice încetarea de plin drept a prezentului Contract fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune – interese.
Locatorul va pune la dispoziţia Locatarului următoarele Asigurări:
- Asigurarea de răspundere civilă – poliţa RCA;
- Poliţa CASCO.
Asigurările nu acoperă daunele provocate ca urmare a nerespectării indicatoarelor rutiere de înălţime (trecerea pe sub poduri), trecerea pe sub arbori la mică înălţime, de drum îngustat (sub 2,3 m) sau în afara drumurilor publice (cu excepţia drumurilor de acces în incinte, către obiective turistice, ca şi cele din interiorul acestora sau spaţii amenajate pentru parcare), ori pe sectoare de drum destinate exclusiv circulaţiei altor categorii de vehicule decât cea căreia îi aparţine acesta.
Asigurările nu vor acoperi situaţiile excluse de acestea şi nici cele cauzate de Locatar din neglijenţa acestuia, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau prin încălcarea legii. In acest caz, Locatarul va răspunde potrivit prevederilor prezentului Contract, putând fi obligat să acopere integral prejudiciul produs atât Locatorului, cât şi unor terţe persoane.
Locatarul poate încheia orice Asigurări consideră necesare pentru executarea corespunzătoare a prezentului Contract. Spre exemplu, în contextul actual, Locatarul ar putea încheia o Asigurare de tip Storno în vederea compensării de către societatea de asigurare a sumelor datorate în eventualitatea imposibilităţii efectuării călătoriei.
COMUNICĂRI
Corespondenţa şi notificările efectuate în legătură sau în conformitate cu prezentul Contract vor fi efectuate în una dintre următoarele modalităţi:
- remitere directă sub semnatură de primire;
- prin poştă sau curier cu confirmare de primire;
- prin e-mail;
- prin telefon;
Orice corespondenţă se consideră comunicată:
- la data menţionată de primitor, în cazul remiterii directe;
- la data primirii expediţiei în cazul trimiterilor prin poştă sau curier rapid;
- la data trimiterii corespondenţei electronice prin e-mail;
- la data efectuării apelului telefonic.
Corespondenţa se consideră transmisă în mod valabil dacă se face la una din următoarele date de contact:
Pentru Locator: în Sos. Oltenitei, nr. 394A, sector 4, Bucuresti, e-mail office@rocg.ro, telefon: 0745049201;
Pentru Locatar:…………………
Notificările verbale/telefonice vor putea fi luate în considerare de Părţi, în măsura în care ambele Părţi sunt de acord cu privire la o anumită situaţie punctuală. In cazul în care una dintre Părţi solicită confirmarea în scris a mesajului transmis verbal/telefonic, acesta nu va fi luat în considerare de niciuna dintre Părţi până la momentul la care acesta nu este comunicat prin intermediul uneia din modalităţile prevăzute la alineatele anterioare.
LEGEA APLICABILĂ CONTRACTULUI
Prezentul Contract va fi guvernat şi interpretat conform legii române.
SOLUŢIONAREA LITIGIILOR
Orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest Contract, inclusiv validitatea, executarea ori desfiinţarea lui se va soluţiona pe cale amiabilă, iar în cazul în care părţile nu se înţeleg, litigiul se va soluţiona de instanţa competentă.
PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
In temeiul prezentului Contract, Locatorul colectează şi prelucrează date cu caracter persoanal, potrivit Regulamentului UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor). Temeiul juridic al prelucrării datelor cu caracter personal îl reprezintă: încheierea şi executarea unui contract, potrivot 6 alin. (1) lit. b) din Regulament.
Locatorul va colecta următoarele date cu caracter personal: nume, e-mail, număr de telefon, adresă de domiciliu, numărul şi seria actului de identitate, CNP, date privind locaţia.
Locatorul va dobândi acces la documente de natură personală, cum ar fi acte de identitate, permis de conducere, detalii legate de efectuarea zborurilor sau a transferurilor. Aceste documente sunt arhivate electronic într-o locaţie securizată fizic şi electronic, cu acces permis doar persoanei responsabile de securitatea datelor. Accesul la aceste date este acordat doar pe baza solicitării organelor şi altor persoane competente (de , Poliţie, Parchete, societăţi de asigurări – în caz de daune).
Bunul închiriat este echipat cu dispozitive de monitorizare a poziţiei, a vitezei şi a stării vehicului (oprit/pornit/staţionare). Aceste dispozitive permit imobilizarea de la distanţă a Bunului închiriat, în cazuri întemeiate (precum furt şi alte asemenea situaţii). Datele referitoare la poziţia vehiculului sunt stocate timp de 3 ani pe server securizat (furnizor Evo GPS ).
Toate locaţiile de preluare/predare indicate de Locator sunt echipate cu sisteme avansate de Securitate şi monitorizare antiefracţie (colectare de imagini video zi/noapte de înaltă definiţie, inclusiv a plăcuţelor de înmatriculare şi imagini faciale, detector de mişcare, bariere infraroşii cu activare automata a sistemului de supraveghere video).
Locatorul se obligă ca datele colectate ale Locatarului să fie folosite numai în conformitate cu scopurile declarate şi să nu facă publică, să vândă, închirieze, licenţieze, transfere baza de date conţinând informaţii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Locatarului vreunui terţ neimplicat în îndeplinirea scopurilor declarate. Cu titlu de excepţie, Locatorul va transmite datele colectate ale Locatarului în situaţie în care transferul/accesarea/vizualizarea etc. este solicitată de organele competente, în cazurile prevăzute de reglementările în vigoare la data producerii evenimentului.
Locatorul va transmite personalului său responsabil de preluarea/predarea Bunului închiriat numele, prenumele, numărul de telefon al Locatarului sau a altei persoane desemnate de Locatar în acest sens. Personalul va legitima Locatarul, va solicita şi primi, documentele indicate la 6.1. din Contract.
In măsura în care Locatorul ia cunoştinţă din surse accesibile publicului de informaţii privind istoricul daunelor, a incidentelor cu alte societăţi de închirieri auto şi a altor informaţii posibil a pune în pericol Bunul închiriat sau personalul Locatorului (de , furturi, abuzuri, accidente provocate, conducere imprudentă etc.), Locatorul poate accepta sau refuza închirierea, fără explicaţii justificative. Informaţiile astfel obţinute vor fi folosite doar în scop propriu şi nu vor fi transmise altor terţi.
Locatarul are dreptul de a obţine de la Locator, prin intermediul unei cereri scrise, ce va fi trimisă prin e-mail la adresa: office@rocg.ro, următoarele informaţii:
- confirmarea faptului că datele care îl privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;
- după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;
- după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii;
Locatarul are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, prin transmiterea către Locator a unei cereri scrise, ce va fi trimisă prin e-mail la adresa: office@rocg.ro, ca datele care îl vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. In caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.
PENALITATI
Pentru neplata facturilor la termenul stabilit, Locatarul datoreaza catre Locator penalitati in valoare de 1% din suma neincasata pentru fiecare zi de intarziere.
ALTE PREVEDERI
Locatarul confirmă că Locatorul a pus la dispoziţia sa toate informaţiile necesare astfel încât acesta să îşi poată exprima liber, expres, neviciat şi specific consimţământul cu privire la prezentul Contract.
Locatarul declară că înţelege şi acceptă toate clauzele asumate prin prezentul Contract, precum şi efectele acestora. Pentru înlăturarea oricărui dubiu, Locatarul declară că acceptă în mod expres următoarele clauze: 3.5., art. 4.5., art. 6.7., art.
6.14, art. 7.5., art. 8.1., art. 8.2., art. 8.3., art. 9.1., art. 9.2., art. 9.3., art. 9.4., art. 9.5., art. 9.6., art. 9.7., art. 9.8., art. 10.1., art. 10.2., art. 11.1., art. 11.2., art. 11.3., art. 12.1., art. 12.2., art. 12.3., art. 12.4., art. 13.1., art. 13.2. lit. j), art. 13.2. lit. k), art.b), art. 13.3. lit. f), art. 13.3. lit. h), art. 13.3. lit. k), art. 13.3. lit. l), art. 13.3. lit. m), art. 13.3. lit. n), art. 13.3. lit. o), art. 13.3. lit. p), art. 14.3., art. 14.4., art. 14.6., art.14.8., art. 16.2., art. 16.3., art. 20.1., art. 20.2., art. 20.3., art. 20.4., art. 20.5., art. 20.6., art. 20.7. art. 20.8. art.21.1..
Prezentul Contract poate fi modificat sau completat prin Act/e Adiţionale, semnat/e de ambele Părţi.
Prezentul Contract nu poate fi cesionat de Locatar, fără acordul scris şi prealabil al Locatorului.
Dacă o clauză a acestui Contract va fi declarată nulă sau va fi anulată, celelalte prevederi ale Contractului nu vor fi afectate de această nulitate. Părţile convin că orice clauză declarată nulă sau anulată va fi înlocuită printr-o altă clauză care să corespundă cât mai cu putinţă spiritului Contractului. In cazul în care, ca urmare a demersurilor făcute de Părţi, clauza declarată nulă sau anulată nu poate fi înlocuită cu una care să corespundă cât mai cu putinţă spiritului Contractului şi această clauză este de esenţa Contractului, Contractul va fi desfiinţat de plin drept. Caracterul esenţial al clauzei de determină în funcţie de obiectul şi specificul Contractului.
Prezentul Contract este încheiat în două exemplare originale, câte unul pentru fiecare parte, în limba română.
Locator, Locatar,
ROMANIAN CORPORATE GOVERNANCE S.R.L ______________
ANEXA 1
AUTORULOTA Peugeot GIOTTILINE SIENA ………….
Caracteristici: |
Echipare standard: |
Motor : Citroen Jumper/Peugeot Boxer- 2.2 TDIPutere : 140 CPCapacitate cilindrica : 2200 ccCutie de viteze manuala: 6 + 1 trepteTractiune: fataNorma de poluare: EURO 6.2D Lungime exterioara (mm) : 5990 mmLatime exterioara (mm) : 2320 mmInaltime exterioara (mm) : 2990 mmMasa maxima autorizata: 3500 kgCombustibil: MotorinaNr. locuri omologate:4Nr. locuri de dormit: 2 + 1 Culoare standard: Alb Autovehicul nouABS Inchidere centralizata cu telecomandaGeamuri electriceAirbag dublu Scaun sofer reglabil pe inaltime Bumper vopsit in culoarea caroseriei |
-Rezervor apa curata 120 l – Rezervor apa uzata 100 l – Aragaz cu 2 ochiuri– Frigider automat trivalent 142 l ( 220V, 12V, gaz)– Masa – Chiuveta bucatarie– Dulapuri – Banchete– Plasa tantari la geamuri – Pat dublu lateral spate– Pat single rabatabil actionat electric situat deasupra zonei de servire a mesei– Baie cu chiuveta, WC ecologic si cabina dus– Sistem de incalzire Truma Combi 4 + boiler apa calda– Spoturi luminoase 12 V cu LED-uri – Instalatie electrica 220 V – Transformator electric de la 220 CA la 12 CC– Garaj depozitare – Model 2021 |
ALTE DOTARI EXISTENTE PENTRU GIOTTILINE SIENA 330 |
– ESP – Aer conditionat cabina conducere – Traction Plus +Hill Holder + Hill Descent – Cruise control ( Tempomat ) – Dimensiuni roti: 16’’ – Preinstalare radio – Huse scaune cabina conducere – Rezervor apa reziduala incalzit – Plasa tantari usa intrare living – Lumina exterioara usa intrare – Truma CP Plus – Faruri ceata – TMPS – Volan si schimbator viteze imbracate in piele – Start & Stop – Lumini automate de pornire și senzor automat de ploaie – Insertii cromate tablou de bord – Insertii cromate display – Manere usi vopsite – Geam panoramic cabina conducere – Usa intrare living cu inchidere in doua puncte si fereastra integrata – Camera de mers inapoi – Stopuri LED – Design Privilege spate – Tapiterie Privilege – Parasolar exterior – Marchiză Thule:4X2,5m – Invertor 500W – Suport 3 biciclete – Truma combi diesel – Aer conditionat interior 5800 BTU – Panou solar 130 W cu baterie suplimentara,100 AH,AGM) – Sistem multimedia Android, teleiviziune prin internet: Router Smart 4 G,12 Volti, viteza 300 Mb/s, WIFI+TV Smart 24 INCH – Butelie GPL – 1 buc – Set scaune şi masă camping – Parasolare şi plase de ţânţari la toate geamurile – Set veselă şi tacâmuri – Set oale si set complet de camping – Covor outdoor |
PROCES VERBAL PREDARE – PRIMIRE
încheiat azi cu ocazia predării/ primirii autorulotei marca Peugeot GIOTTILINE SIENA ………… cu numarul de inmatriculare IF-…………….-RCG
Preda – Romanian Corporate Governance S.R.L., cu sediul în Popeşti-Leordeni, sos.Oltenitei, nr.15A, Ilfov, având CUI R028837487 şi număr de înregistrare la Registrul Comerţului J23/1744/2012.
Primeşte – ………………….., cu domiciliul in …………………………..
KM PRIMIRE
NIVEL COMBUSTIBIL 0 |
KM PREDARE –
Defecţiuni si avarii constatate la predare:
Exterior:…………………………………………..
Interior:……………………………………………
La predare s-a platit garantie in suma de 2500 RON
S-a retinut suma de……………………. reprezentand contravaloare daune constatate.
La primire s-a restituit garantia in suma de………………………..
Defecţiuni si avarii constatate la primire:
Exterior:…………………………………………..
Interior:……………………………………………
AM PREDAT AM PRIMIT CHIRIAS
ROMANIAN CORPORATE GOVERNANCE S.R.L
Caracteristici: |
Echipare standard: |
Motor : Citroen Jumper/Peugeot Boxer- 2.2 TDI Lungime exterioara (mm) : 5990 mm Culoare standard: Alb Autovehicul nou Inchidere centralizata cu telecomanda Scaun sofer reglabil pe inaltime Bumper vopsit in culoarea caroseriei |
-Rezervor apa curata 120 l – Rezervor apa uzata 100 l – Aragaz cu 2 ochiuri – Chiuveta bucatarie – Banchete – Pat dublu lateral spate – Instalatie electrica 220 V – Transformator electric de la 220 CA la 12 CC – Model 2021 |
ALTE DOTARI EXISTENTE PENTRU GIOTTILINE SIENA 330 |
– ESP – Aer conditionat cabina conducere – Traction Plus +Hill Holder + Hill Descent – Cruise control ( Tempomat ) – Dimensiuni roti: 16’’ – Preinstalare radio – Huse scaune cabina conducere – Rezervor apa reziduala incalzit – Plasa tantari usa intrare living – Lumina exterioara usa intrare – Truma CP Plus – Faruri ceata – TMPS – Volan si schimbator viteze imbracate in piele – Start & Stop – Lumini automate de pornire și senzor automat de ploaie – Insertii cromate tablou de bord – Insertii cromate display – Manere usi vopsite – Geam panoramic cabina conducere – Usa intrare living cu inchidere in doua puncte si fereastra integrata – Camera de mers inapoi – Stopuri LED – Design Privilege spate – Tapiterie Privilege – Parasolar exterior – Marchiză Thule:4X2,5m – Invertor 500W – Suport 3 biciclete – Truma combi diesel – Aer conditionat interior 5800 BTU – Panou solar 130 W cu baterie suplimentara,100 AH,AGM) – Sistem multimedia Android, teleiviziune prin internet: Router Smart 4 G,12 Volti, viteza 300 Mb/s, WIFI+TV Smart 24 INCH – Butelie GPL – 1 buc – Set scaune şi masă camping – Parasolare şi plase de ţânţari la toate geamurile – Set veselă şi tacâmuri – Set oale si set complet de camping – Covor outdoor |
PROCES VERBAL PREDARE – PRIMIRE
încheiat azi cu ocazia predării/ primirii autorulotei marca Peugeot GIOTTILINE SIENA ………… cu numarul de inmatriculare IF-…………….-RCG
Preda – Romanian Corporate Governance S.R.L., cu sediul în Popeşti-Leordeni, sos.Oltenitei, nr.15A, Ilfov, având CUI R028837487 şi număr de înregistrare la Registrul Comerţului J23/1744/2012.
Primeşte – Derdemet Cristian, cu domiciliul in Mun Bucuresti, sector 3, Ale. Barajul Dunarii, nr.3, BL. M35, sc.3, et.3, ap. 102
KM PRIMIRE
NIVEL COMBUSTIBIL 0 |
KM PREDARE –
Defecţiuni si avarii constatate la predare:
Exterior:…………………………………………..
Interior:……………………………………………
La predare s-a platit garantie in suma de 2500 RON
S-a retinut suma de……………………. reprezentand contravaloare daune constatate.
La primire s-a restituit garantia in suma de………………………..
Defecţiuni si avarii constatate la primire:
Exterior:…………………………………………..
Interior:……………………………………………
AM PREDAT AM PRIMIT CHIRIAS
ROMANIAN CORPORATE GOVERNANCE S.R.L
ACCESORII
VESELA SET PROSOAPE SUPORT 4 BICICLETE
SET CHIMl CALE /SOLUTII SET LENJERIE SET CAMPING
TV GRILL DOCUMENTE AUTO
ROUTER WIFI CĂRBUNE GRILL KIT EXTRA CONSUMABI LE
AM PREDA AM PRIMIT
ROMANIAN CORPORATE GOVERNANCE S.R.L Derdemet Cristian
Bogdan Ivan
Nr. Crt |
Nume |
Prenume |
CNP |
Numar Permis |
Data obtinerii categoriei B |
1 |
|||||
2 |
|||||
3 |
|||||
4 |
|||||
5 |
TERMENI SI CONDITII
- Termeni
Vă mulțumim că ați accesat site-ul romaniancampers.ro. Prin utilizarea site-ului romaniancampers.ro și/sau al oricărui alt serviciu oferit se consideră că ați citit, înțeles și acceptat integral termenii și condițiile de utilizare ale site-ului. În cazul în care nu sunteți de acord cu oricare din termenii și condițiile site-ului aveți dreptul de a înceta imediat utilizarea.
Utilizatorii au acces gratuit la site-ul romaniancampers.ro. După caz, logarea cu user și parola permite accesul la facilități suplimentare pentru fiecare serviciu și la conținut customizat.
Client – orice persoană fizică/persoană juridică care plasează o comandă de inchiriere a unei autorulote sau plasează o comandă de alte servicii în pe site-ul romaniancampers.ro.
Comandă/Rezervare online – modalitate de comunicare virtuală între Client și societate, prin care Clientul îşi comandă serviciile dorite, prin intermediul website-ului.
Contract – contractul de inchiriere de autorulote încheiat între societate şi Client prin intermediul site-ului romaniancampers.ro, având ca obiect Autorulotele selectate prin funcţia Comandă online. Draftul contractului de inchiriere este prevazut in cadrul prezentelor Termeni si Conditii. Prin acordarea acceptului pe site si plasarea comenzii, Clientul este in mod expres de acord cu termenii si conditiile stabilite in cadrul contractului de inchiriere, consimtamantul fiind acordat prin acceptarea acestor termeni si conditii.
Factura – document fiscal emis şi transmis online. Factura se trimite electronic, în mod automat, de către societate la adresa de email comunicată de către Client în momentul plasării comenzii online.
Contul meu – secţiune a site ului, care presupune existenţa unei adrese de email valide şi a unei parole care aparţin Clientului care îi permite acestuia plasarea Comenzii online şi care conţine detalii referitoare la datele Clientului, istoricul comenzilor, informaţii despre Newsletter şi evaluări acordate Produselor si Serviciilor.
Perioada de inchiriere – se calculeaza pe zile calendaristice si include ziua preluarii si ziua predarii. Preluarea se va face în prima zi de închiriere, în intervalul orar 09:00 – 12:00 sau cu o zi anterioară primei zile de închiriere, în măsura în care Bunul închiriat este disponibil şi în stare corespunzătoare pentru o nouă închiriere, în intervalul orar 14:00 – 18:00, ora exactă de preluare fiind stabilită de Părţi cu cel puţin 1 (una) zi înainte de preluare. Bunul închiriat va fi predat în ultima zi de închiriere, până la ora 16:00, ora exactă de predare fiind stabilită de Părţi cu cel puţin 1 (una) zi înainte de restituire.
Vizitator – orice persoană fizică care vizitează romaniancampers.ro indiferent dacă plasează sau nu o comandă online.
- Condiții
Toată informația prezentată pe site-ul romaniancampers.ro este furnizată fără niciun fel de garanție, expresă sau sugerată, potrivire pentru un scop anume. Informația prezentată poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile acestui site vă sunt oferite cu bună credință, din surse apreciate ca fiind de încredere. Nu garantăm că informațiile sunt exacte, complete sau obiective.
Romaniancampers.ro nu va fi răspunzător în vreun fel pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezultă din folosirea sau din incapacitatea de folosire corectă a informației prezentate pe site și pentru orice tip de erori sau omisiuni în conținut care pot conduce la orice fel de neplăceri.
Romaniancampers.ro își rezervă dreptul de a modifica oricând termenii și condițiile de utilizare fără o notificare prealabilă. Acest site este oferit în această formă fără alte garanții.
Informația prezentată pe acest site are scop pur informativ și nu are caracter angajant, de orice natură, pentru ROCG S.R.L.
Romaniancampers.ro poate conține anumite legături către pagini de Internet ale unor terțe părți. Prin accesarea legăturilor către alte site-uri vă asumați răspunderea de a respecta termenii și condițiile ce guvernează site-urile respective.
Prin acceptarea acestor termeni și condiții acceptați implicit faptul că romaniancampers.ro nu poate controla, în nici o măsură, conținutul terțelor site-uri.
Prin urmare, romaniancampers.ro nu își asumă nici o responsabilitate față de vizitatori cu privire la informațiile de orice natură conținute pe respectivele site-uri.
Orice includere de link-uri spre alte site-uri este realizată pentru singurul motiv de a veni în ajutorul vizitatorului site-ului și nu implică sprijinirea de către noi a materialului disponibil pe sau prin acele site-uri și nici vreo asociere cu operatorii lor. Vizitatorul accesează acele site-uri și le folosește produsele și serviciile exclusiv pe propriul risc.
- SECURITATEA CONTULUI DE CLIENT
Când utilizați site-ul nostru și vă creați un cont de client sunteți deplin răspunzător pentru asigurarea confidenţialităţii datelor referitoare la contul dumneavoastră de acces (numele de utilizator și parolă) și sunteți de acord să vă asumați întreagă responsabilitate pentru activitătile/acțiunile desfășurate pe site. Recomandarea noastră fermă este să nu divulgați credențialele de acces la site-ul nostru niciunei alte persoane. În măsura în care de pe contul dumneavoastră de client vor fi efectuate activități malițioase, veți răspunde în solidar cu persoana care a efectuat respectivele acțiuni.
În situația în care integritatea datelor de acces la site-ul nostru a fost compromisă, aveți obligația de a ne semnala acest fapt de urgență. Odată notificați, noi vom acționa ferm în vederea restricţionării accesului la respectivul cont, urmând ca mai apoi să vă îndrumăm pentru a recăpăta accesul la contul dumneavoastră.
Dacă se dovedește că dumneavoastră cu bună știință ați furnizat unei terțe persoane credențialele de acces, ne rezervăm dreptul de a bloca definitiv, respectiv de a șterge cu efect ireversibil contul dumneavoastră de client. De asemenea, ne rezervăm dreptul de a nu mai oferi produse și servicii către persoanele fizice și juridice care au cauzat incidente precum cele menționate anterior.
- PLATA ON-LINE
Serviciile descrise pe site sunt cu titlu de prezentare. Imaginile, caracteristicile, preturile, detaliile, taxele aditionale, orice alte informatii relevante sunt pur informative. În mod involuntar pot apărea discrepanțe, erori și/sau greșeli cu informațiile prezentate. De principiu, informațiile din contract vor prevala asupra celor expuse pe Site-ul romaniancampers.ro. Promotiile afisate pe site-ul romaniancampers.ro sunt valabile in limita stocului disponibil si/ sau in perioada de timp specificata.
Operatorul Serviciului de achizitie online depune permanent eforturi pentru ca informatiile de pret (dar si denumiri, caracteristici si specificatii tehnice) sa fie corecte, insa nu exclud erorile de factor uman care pot impacta preturile si alte caracteristici ale produselor. In astfel de cazuri, Operatorul Serviciului va informa Cumparatorul asupra situatiei aparute, oferindu-i posibilitatea de a reconfirma comanda la pretul corect sau de a o anula.
Plata comenzilor online cu cardul bancar presupune urmatorii pasi:
Clientii pot opta pentru plata comenzii online prin card bancar (debit sau credit), integral, folosind oricare dintre cardurile emise sub sigla Visa, Maestro, Mastercard. Tranzactia are loc in conditii de maxima siguranta folosind sisteme de plata securizate prin standardul 3Dsecure. Beneficiile oferite de partenerii nostri pot varia in functie de contractele si intelegerile agreate cu acestia.
Clientul selecteaza metoda de plata „card bancar” in pagina de finalizare a comenzii, plaseaza comanda si este directionat pe pagina de plata securizata a procesatorului agreat de Romanian Corporate Governance SRL.
In pagina de plata, clientul va introduce numele, numarul cardului, codul CVV/CVV2, data de validitate a cardului folosit in tranzactie si va selecta tipul de plata prin card.
Ulterior,procesatorul de plati va cere procesarea platii prin 3Dsecure pt a autoriza plata si il va introduce in pagina de plata. In cazul in care plata este acceptata, comanda online se va inregistra, iar clientul va fi redirectionat pe site-ul romaniancampers.ro unde va putea vizualiza detaliile comenzii sale. In cazul in care plata nu reuseste, clientul este instiintat despre insuccesul platii (email, notificare website), clientul avand posibiliatea de a ne contacta pentru modificarea modalitatii de plata (in plata la preluarea autorulotei)
- Proprietatea intelectuală
Întregul conținut al site-ului romaniancampers.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică Web, scripturi, programe și alte date – este proprietatea deținătorului domeniului de internet: romaniancampers.ro și a colaboratorilor săi, drepturile de proprietate intelectuală fiind protejate de lege.
Informațiile pot fi reproduse prin tipărire numai pentru uz personal. Informațiile nu pot fi reproduse, distribuite sau transmise altei persoane sau incorporate în orice fel într-un alt document sau material fără permisiunea prealabilă scrisă.
romaniancampers.ro include secțiuni care cuprind conținut în format text, foto, audio sau video care pot fi reproduse sau copiate doar cu acceptul administratorului site-ului.
În cazul în care vreunul din articolele publicate sau orice altă informație intră sub incidența legii dreptului de autor, vă rugăm să ne contactați pentru a putea lua măsurile care se impun.
Data ultimei modificări: 24.08.2022
DRAFTUL CONTRACTULUI DE INCHIRIERE AUTORULOTE
- PĂRŢILE CONTRACTANTE
- Romanian Corporate Governance R.L., cu sediul în Popeşti-Leordeni, sos. Oltenitei, nr.15A, Ilfov, având CUI R028837487 şi număr de înregistrare la Registrul Comerţului J23/1744/2012, societate denumită în continuare în Locator,
si
- ……………………………………………………………….., cu domiciliul in ………………………………………….., identificat cu CI seria …………………………., nr. ……………………………………, CNP ……………………………………….., nascut la data de ……………………………………….., posesor al permisului de conducere – …………………………………., telefon +………………………………………….., persoană fizică denumită în continuare Locatar,
Au convenit încheierea prezentului Contract, în condiţiile prevăzute în continuare.
- OBIECTUL CONTRACTULUI
- Prezentul contract are ca obiect închirierea de către Locator a unei Peugeot GIOTTILINE SIENA …………………………. (în continuare „Bunul închiriat’) către Locatar, fără a fi asigurat un conducător auto de către Locator.
- Conducător auto este Locatarul sau altă persoană indicată expres prin Anexa 4 la Contract, care îndeplineşte cerinţele prevăzute la 6.1.. Conducătorul auto are, la data semnării contractului sau a desemnării sale, vârsta minimă de 25 de ani.
- Bunul închiriat reprezintă un autovehicul cu o capacitate de maxim ………………………… locuri pe scaune (inclusiv locul conducătorului auto) şi are specificaţiile şi dotările prevăzute în Anexa 1 la prezentul Contract – Descrierea bunului închiriat.
- DURATA CONTRACTULUI
- Prezentul contract intră în vigoare la data semnării sale de Părţi şi încetează la data semnării procesului – verbal de predare – primire a Bunului închiriat de către Locator, ca urmare a restituirii bunului de către Locatar.
- Bunul se închiriază pe o perioadă determinată de ………….. zile, în perioada ………………………………
- Perioada de închiriere începe la data şi ora indicată pentru preluare în Procesul – verbal de predare – primire – Anexa 2 la prezentul Contract şi încetează la data şi ora indicată pentru restituire în Procesul – verbal de predare – primire – Anexa 3 la prezentul Contract.
- Durata contractului şi/sau perioada închirierii pot fi prelungite, în scris, prin acordul Părţilor.
- La solicitarea Locatarului, cu minim 30 de zile înainte de începerea perioadei de închiriere, Perioada de închiriere poate fi modificată pentru o altă perioadă disponibilă. In acest caz, Locatarul va achita o taxă de 50 euro.
- PREŢUL CONTRACTULUI, GARANTII SI ALTE COSTURI. MODALITATI DE
PLATA
- Locatarul va achita, cu titlu de chirie, suma de ……………………… euro Plata chiriei se va efectua în lei, la cursul BNR din ziua facturării, astfel:
- 30% din chirie, în termen de 4 zile de la emiterea facturii de avans de către Locator, urmând ca diferenţa de 70% din chirie să se achite cel mai târziu cu 5 de zile înainte de data preluării Bunului închiriat, în baza facturii emise de Locator.
- In măsura în care de la semnarea contractului şi până la începerea duratei de închiriere sunt mai puţin de 20 de zile, chiria se va achita integral, în termen de 4 zile de la emiterea facturii de către Locator.
- Dacă Părţile vor conveni prelungirea Perioadei de închiriere, chiria va fi modificată în mod corespunzător, aplicându-se un tarif de 130 euro/zi.
- Locatarul va achita, cu titlu de garanţie, suma de 2500 lei. Garanţia are ca scop protejarea Locatorului de riscul unui comportament necorespunzător al Locatarului pe toată perioada derulării prezentului Contract şi va fi reţinută pentru sumele datorate Locatorului sau unor terţe persoane, potrivit prezentului Contract. Plata se va efectua cel mai târziu cu 5 zile înainte de data preluării Bunului închiriat. Garanţia va fi restituită Locatarului, în condiţiile prevăzute la 13.3. lit. o) din Contract, dacă nu există motive pentru a fi reţinută integral/parţial de către Locator.
- Locatarul va achita, cu titlu de taxă unică administrativă, suma de 110 euro. Plata taxei se va efectua in acelasi timp cu plata chiriei. Taxa este aferentă serviciilor administrative şi consumabilelor asigurate de Locator, precum igienizarea Bunului închiriat după restituire, asigurare butelie gaz, substanţe chimice toaletă, hârtie igienică solubilă etc.
- In condiţiile prevăzute în continuare în prezentul Contract, Locatarul va suporta costurile carburanţilor consumaţi, taxele de drum, de parcare, de acces şi, numai dacă sunt datorate, costul asigurării pentru daunele produse Locatorului din cauze imputabile Locatarului, costuri pentru furt şi daune, amenzi din trafic, precum şi alte sancţiuni, taxe de administrare şi procesare asociate, inclusiv sumele prevăzute cu titlu de clauză penală în prezentul Contract, precum cele pentru fumatul în interiorul Bunului închiriat, pentru neumplerea rezervorului de combustibil la predare, negolirea casetei WC, negolirea rezervorului de apă uzată, pierderea/deteriorarea documentelor Bunului închiriat sau a cheilor, nerestituirea la termen a Bunului închiriat, nedeclararea informaţiilor relevante.
- Plata sumelor datorate Locatorului se va efectua prin transfer bancar, în contul bancar ce are următoarele date de referinţă:
Titular: Romanian Corporate Governance S.R.L
IBAN: RO08BTRLRONCRT0059415602
Banca: BANCA TRANSILVANIA
- Plata sumelor într-o monedă străină datorate potrivit prezentului Contract se va efectua în lei, la cursul BNR din ziua facturării.
- Toate sumele indicate în prezentul Contract conţin TVA.
- ANEXELE CONTRACTULUI
- Următoarele înscrisuri reprezintă Anexe la prezentul Contract şi fac parte integrantă din acesta:
- Anexa 1 – Descrierea bunului închiriat, care cuprinde specificaţiile şi dotările Bunului închiriat;
- Anexa 2 – Proces – verbal de predare – primire întocmit la momentul preluării Bunului închiriat de Locatar de la Locator;
- Anexa 3 – Proces – verbal de predare – primire întocmit la momentul restituirii Bunului închiriat de Locatar către Locator.
- Anexa 4 – Listă persoane desemnate în calitate de conducător auto, suplimentar faţă de Locatar, dacă este cazul;
- OBLIGAŢIILE LOCATARULUI
- La momentul semnării prezentului Contract, Locatarul are obligaţia de a prezenta Locatorului sau personalului desemnat de acesta:
- Permisul său de conducere categoria B valabil pentru întreaga durată a prezentului Contract, dobândit cu minim 5 ani înainte de data semnării Contractului. Permisul de conducere prezentat trebuie să fie recunoscut în România ca producând efecte juridice. Acesta va fi însoţit de o traducere autorizată în măsura în care nu este redactat cu caractere latine;
- Actul său de identitate valabil pentru întreaga durată a prezentului Contract.
- Locatarul are obligaţia să înmâneze Locatorului sau personalului desemnat de acesta o copie după documentele indicate la 6.1., precum şi să le prezinte în
original, cel mai târziu la momentul preluării Bunului închiriat de către Locatar de la Locator.
- In măsura în care Locatarul doreşte să indice şi alte persoane în calitate de conducător auto, aceste persoane trebuie să îndeplinească cerinţele prevăzute la
- 6.2. şi art. 2.2. din Contract.
- Locatarul va prelua şi va restitui Bunul închiriat, în condiţiile prevăzute la 13 din Contract, ocazie cu care se vor întocmi Procesele – verbale de predare – primire aferente.
- Locatarul va achita sumele datorate Locatorului, în termenele şi condiţiile prevăzute în prezentul Contract.
- Locatarul are obligaţia de a folosi Bunul închiriat, cu prudenţa şi diligenţa unui bun proprietar, cu respectarea instrucţiunilor transmise de către Locator, în conformitate cu specificaţiile producătorului referitoare la capacitatea maximă de încărcare, remorcare, precum şi la capacitatea de trecere. Obligaţia de utilizare cu prudenţă şi diligenţă se întinde asupra tuturor documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat.
- Locatarul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa celorlalţi pasageri obligaţiile privind folosirea Bunului închiriat şi de a se asigura că aceştia le respectă. Suplimentar, persoanele desemnate potrivit prezentului Contract să conducă Bunul închiriat se supun şi tuturor obligaţiilor prevăzute în sarcina Locatarului referitoare la modul de conducere a Bunului închiriat şi siguranţa acestuia. Locatarul se obligă să garanteze că persoanele desemnate să conducă Bunul închiriat se supun şi tuturor obligaţiilor prevăzute în sarcina Locatarului referitoare la modul de conducere a Bunului închiriat şi siguranţa acestuia. In cazul nerespectării de către aceste persoane a obligaţiilor referitoare la modul de conducere a Bunului închiriat şi siguranţa acestuia, Locatarul va repara orice prejudicii ar rezulta din neexecutarea acestor obligaţii, exceptând cazurile acoperite de contractele de asigurare încheiate în legătură cu Bunul închiriat.
- Locatarul va verifica în mod periodic starea Bunului închiriat şi îl va utiliza numai în condiţii de siguranţă.
- Bunul închiriat poate fi utilizat în toate ţările acoperite de poliţele RCA şi Casco, respectiv Albania, Andorra, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, San Marino, Serbia (cu excepţia teritoriului Kosovo), Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Vatican, precum şi pe teritoriul Turciei (atât partea europeană cât şi partea asiatică). Locatarul nu va putea utiliza Bunul închiriat în afara ţărilor menţionate, fără acordul scris şi prealabil al Locatorului şi fără a accepta oferta separată de costuri de asigurare extinsă şi documente adiţionale care vor fi emise de Locator în acest sens.
- Locaţia Bunului închiriat, cât şi viteza de deplasare vor fi monitorizate pe toată perioada contractuală prin sistemul GPS instalat pe maşină.
- Bunul închiriat poate fi utilizat numai cu respectarea dispoziţiilor legale aplicabile (civile, penale, administrative, rutiere ). Locatarul are obligaţia de a verifica regulile prevăzute în legislaţia rutieră din ţara în care conduce.
- Locatarul va avea la îndemână şi va prezenta organelor competente, dacă i se solicită:
- Certificat de înregistrare emis de Registrul Comerţului referitor la Locator, pus la dispoziţie de Locator;
- Certificatul de înmatriculare al autoturismului cu anexa privind inspecţia tehnică periodică valabilă, pus la dispoziţie de Locator;
- Asigurarea de răspundere civilă – poliţa RCA, pusă la dispoziţie de Locator;
- Poliţa CASCO, pusă la dispoziţie de Locator;
- Prezentul Contract de închiriere;
- Dovada achitării sumei datorate cu titlu de chirie.
- Manevrarea cu spatele şi/sau în locuri înguste a Bunului închiriat se va face doar cu ghidaj din exterior, de către o a doua persoană, datorită riscului crescut de accidentare.
- Locatarul va achita toate taxele de drum (cu excepţia RoVinietei, valabilă pe întreg teritoriul României), de parcare, de acces şi orice alte taxe sunt necesare pentru utilizarea corespunzătoare a Bunului închiriat.
- Alimentarea se va face cu combustibilul compatibil şi pe cheltuiala Locatarului.
- Locatarului îi este interzis:
- Să utilizeze Bunul închiriat sub influenţa alcoolului, drogurilor sau oricăror alte substanţe care îi pot afecta viteza de reacţie, starea de conştienţă sau capacitatea de exerciţiu sau să se sustragă de la recoltarea probelor biologice sau toxicologice sau părăsirea locului accidentului, în situaţiile în care acest fapt nu este permis prin dispoziţii legale;
- Să utilizeze Bunul închiriat cu încălcarea regulilor de circulaţie aplicabile;
- Să utilizeze Bunul închiriat în scopuri comerciale sau nelegale;
- Să participe la curse de maşini sau în teste pentru verificarea performanţelor Bunului închiriat;
- Să transporte materiale sau substanţe interzise/periculoase, precum şi oricăre mărfuri fără a deţine actele necesare, precum şi să folosească focul deschis sau dispozitive/echipamente neomologate/improvizate sau care prezintă risc de incendiu;
- Să tracteze alte autorurisme sau remorci;
- Să vândă, să închirieze sau să garanteze cu Bunul închiriat;
- Să permită unei alte persoane decât celor desemnate potrivit prezentului Contract să conducă Bunul închiriat;
- Să permită un număr de pasageri peste capacitatea maximă a Bunului închiriat;
- Să transporte animale;
- Să folosească defectuos documentele, obiectele, echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat. In caz de pierdere sau deteriorare a documentelor în original referitoare la Bunul închiriat, Locatarul va achita Locatorului, cu titlu de daune – interese, suma de 200 euro/document.
- Să lase Bunul închiriat cu geamurile deschise şi/sau cheile în contact nesupravegheate. In caz de pierdere sau deteriorare a cheilor, Locatarul va achita Locatorului, cu titlu de daune – interese, suma de 200 euro.
- Să permită fumatul în interiorul Bunului închiriat. In caz de miros persistent de fum de ţigară la restituirea Bunului închiriat, Locatarul va achita Locatorului, cu titlu de daune – interese, suma 500 euro.
- Să efectueze reparaţii ale Bunului închiriat altfel decât în service-ul autorizat indicat prin Contract.
- Să pătrundă cu Bunul închiriat în locuri acoperite de apă, atunci când există posibilitatea ocolirii locului respectiv.
- Să pătrundă cu Bunul închiriat în afara drumurilor publice (cu excepţia drumurilor de acces în incinte, către obiective turistice, ca şi cele din interiorul acestora sau spaţii amenajate pentru parcare), ori pe sectoare de drum destinate exclusiv circulaţiei altor categorii de vehicule decât cea căreia îi aparţine acesta.
Această enumerare este exemplificativă şi nu aduce atingere celorlalte obligaţii prevăzute în prezentul Contract în sarcina Locatarului sau obligaţiilor legale care îi incumbă.
- Locatarul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa Locatorului de îndată (dar nu mai târziu de 2 de ore de la momentul la care a luat cunoştinţă de eveniment) orice informaţie relevantă legată de Bunul închiriat, de documentele, de obiectele, de echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat, precum şi de utilizarea acestora.
- Locatarul are obligaţia de a respecta procedura prevăzută în prezentul Contract referitoare la defecţiuni, accident, daune, furt, sancţiuni aplicate de organele competente în legătură cu utilizarea Bunului închiriat.
- OBLIGAŢIILE LOCATORULUI
- Locatorul este o societate care are ca obiect de activitate închirierea de autovehicule, astfel cum rezultă din Certificatul de înregistrare J23/1744/2012 eliberat de Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Ilfov.
- Locatorul va pune la dispoziţia Locatarului documentele prevăzute la 13.2. lit. g) din Contract.
- Locatorul are obligaţia de a pune la dispoziţia Locatarului Bunul închiriat, documentele, obiectele, echipamente şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat, în stare bună de funcţionare, potrivit aspectelor convenite la 13.2. din Contract.
- In cazuri întemeiate, precum defecţiuni tehnice, accident, întârzieri neraportate de la clienţii anteriori, care fac imposibilă punerea la dispoziţia Locatarului a Bunului închiriat sau într-o stare corespunzătoare unei noi închirieri, Locatorul va înlocui Bunul închiriat cu un alt bun aflat în proprietatea sa, model din clasă similară. Dacă înlocuirea Bunului închiriat nu este posibilă, Locatorul va returna Locatarului sumele achitate de acesta, fără nicio altă obligaţie faţă de Locatar.
- Locatorul are obligaţia de a se abţine de la orice act sau fapt care ar împiedica, diminua sau stânjeni folosinţa liniştită şi utilă a Bunului închiriat.
- La momentul semnării prezentului Contract, Locatorul sau personalul desemnat de acesta va solicita şi va verifica valabilitatea documentelor prevăzute la 6.1. atât pentru Locatar, cât şi pentru alte persoane desemnate în calitate de conducător auto, dacă este cazul.
- Locatorul sau personalul desemnat de acesta are obligaţia să solicite înmânarea copiilor după documentele indicate la 7.7., precum şi prezentarea acestora în original, cel mai târziu la momentul preluării Bunului închiriat de către Locatar de la Locator.
- Locatorul va preda şi va prelua Bunul închiriat, în condiţiile prevăzute la 13 din Contract, ocazie cu care se vor întocmi Procesele – verbale de predare – primire aferente.
- Locatorul are obligaţia de a instrui Locatarul în legătură cu utilizarea corespunzătoare a Bunului închiriat şi a obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat şi de a oferi, ori de câte ori este nevoie, toate informaţiile necesare în acest sens.
- Locatorul va asigura asistenţă tehnică telefonică. Asistenţa tehnică se obţine la următoarele numere de telefon:
- ……………….. – …………………..;
- …………… – …………………..
- Locatorul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa Locatarului prompt orice informaţie relevantă legată de derularea prezentului Contract şi care prezintă interes pentru acesta.
- Locatorul va pune la dispoziţia Locatarului Asigurările prevăzute la 16 din Contract.
- In măsura în care Locatarul nu datorează sume de bani Locatorului sau unor terţe persoane, potrivit prezentului Contract, Locatorul va restitui suma constituită cu titlu de garanţie Locatarului, în termen de 5 zile lucrătoare la semnarea Procesului – verbal de predare primire, întocmit ca urmare a restituirii Bunului închiriat de Locatar către Locator. Suma va fi restituită prin transfer bancar în contul bancar furnizat de către Locatar.
- Locatorul are obligaţia de a respecta procedura prevăzută în prezentul Contract referitoare la defecţiuni, accident, daune, furt, sancţiuni aplicate de organele competente în legătură cu utilizarea Bunului închiriat.
- DREPTURI SI OBLIGAŢII ÎN CAZ DE DEFECŢIUNI
- Remedierea oricărei defecţiuni apărute în cursul Perioadei de închiriere cade în sarcina exclusivă a Locatarului, Locatorul nefiind în măsură să dispună reparaţia până la restituirea Bunului închiriat la locul de predare. In caz de defecţiune, Locatarul trebuie să înştiinţeze Locatorul despre această situaţie şi:
- să contacteze cel mai apropiat service Peugeot, iar reparaţia se va efectua sub acoperirea garanţiei europene, cu excepţia în care situaţia concretă este exclusă de garanţie, în cazul în care defecţiunea priveşte Bunul închiriat
- să contacteze reprezentantul Benimar indicat de către Locator, în cazul în care defecţiunea priveşte obiectele, echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat;
- Dacă defecţiunea a fost cauzată din neglijenţa Locatarului, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau prin încălcarea legii de către Locatar şi nu este acoperită de poliţa Casco, Locatarul va fi răspunzător pentru toate costurile necesare remedierii acestora, fără a se limita la suma achitată cu titlu de garanţie de către acesta.
- In orice situaţie, Locatarul este răspunzător pentru returnarea Bunului închiriat la locul de predare. Locatorul nu acoperă costuri legate de transport sau reparaţii, altele decât cele convenite de comun acord.
- DREPTURI SI OBLIGAŢII ÎN CAZ DE ACCIDENT
- In caz de accident, Locatarul este obligat să înştiinţeze Locatorul de îndată (dar nu mai târziu de 2 de ore de la momentul la care a luat cunoştinţă de eveniment) şi organele de poliţie în legătură cu producerea acestuia, să permită efectuarea investigaţiilor necesare şi să efectueze, în măsura în care este posibil, fotografii relevante. Locatarul va obţine de la organele de poliţie abilitate documente constatatoare în privinţa accidentului, respectiv Procesul-verbal de tamponare şi Autorizaţia de reparaţie. In caz contrar, Asigurările nu îşi vor produce efectele, iar Locatarul va fi direct răspunzător pentru repararea întregului prejudiciu.
- In măsura în care este posibil, Locatarul poate încheia o Constatare amiabilă de accident cu terţul implicat.
- Locatarul va transmite informaţii actualizate Locatorului, ori de câte de ori apar informaţii noi legate de accident. Toate notificările referitoare la accident se vor face, în scris, la datele prevăzute la 17 din Contract.
- Dacă se va dovedi că accidentul a fost cauzat de Locatar din neglijenţa sa, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract, prin încălcarea legii, prin conducerea imprudentă a Bunului închiriat sau prin conducerea sub influenţa alcoolului, drogurilor sau oricăror altor substanţe care i-au afectat viteza de reacţie, starea de conştienţă sau capacitatea de exerciţiu, Locatarul se obligă să acopere integral prejudiciul produs atât Locatorului, cât şi unor terţe persoane.
- In cazul în care accidentul s-a produs prin intermediul Bunului închiriat, asigurarea RCA acoperă prejudicii produse terţilor, conform 11 din Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor (persoanele aflate în afara Bunului închiriat sau în interiorul Bunului închiriat, cu excepţia conducătorului Bunului închiriat) prin accidente de vehicule şi tramvaie.
Pentru orice alte prejudicii rezultate din accidentul produs prin intermediul Bunului închiriat asigurat din culpa Locatarului, care nu sunt acoperite de asigurarea RCA, Locatarul se obligă să răspundă personal pentru întreg prejudiciul produs terţilor. Locatarul răspunde personal şi pentru toate prejudiciile rezultate din accidente produse prin intermediul Bunului închiriat dacă:
- accidentul a fost produs cu intenţie;
- accidentul a fost produs în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispoziţiile legale privind circulaţia pe drumurile publice ca infracţiuni săvârşite cu intenţie, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor infracţiuni săvârşite cu intenţie;
- accidentul a fost produs în timpul când autorul infracţiunii săvârşite cu intenţie încearcă să se sustragă de la urmărire;
- persoana răspunzătoare de producerea prejudiciului a condus vehiculul fără consimţământul Locatorului;
- Locatarul a refuzat în mod nejustificat îndeplinirea obligaţiilor sale împiedicând în acest fel asigurătorul RCA să desfăşoare propria investigaţie conform prevederilor Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie, iar asigurătorul este în măsură să probeze că acest fapt a condus la plata nejustificată a despăgubirii.
- In cazul în care accidentul s-a produs prin intermediul Bunului închiriat, asigurarea CASCO acoperă prejudiciile produse Bunului închiriat, conform contractului încheiat de Locator cu asigurătorul CASCO.
Pentru orice alte prejudicii rezultate din accidentul produs prin intermediul Bunului închiriat asigurat din culpa Locatarului, care nu sunt acoperite de asigurarea CASCO, Locatarul se obligă să răspundă personal pentru întreg prejudiciul produs Locatorului.
Locatarul răspunde personal şi pentru toate prejudiciile rezultate din accidente produse prin intermediul Bunului închiriat dacă :
- conducea Bunul închiriat sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante ori medicamentelor cu efecte similare care nu sunt compatibile cu permisiunea de a conduce, ori dacă s-a sustras de la recoltarea probelor biologice sau toxicologice sau a părăsit locul accidentului, în situaţiile în care acest fapt nu este permis prin dispoziţii legale;
- conducea Bunul închiriat fără a deţine permis de conducere valabil pentru categoria respectivă ori are permisul de conducere retras, anulat sau avea suspendat dreptul de a conduce.
- accidentul a rezultat din comiterea unor infracţiuni şi încercarea de a se sustrage de la urmărire după săvârşirea unei infracţiuni sau contravenţii;
- accidentul a rezultat din utilizarea Bunului închiriat pe sectoare de drum destinate exclusiv circulaţiei altor categorii de vehicule decât cea căreia îi aparţine acesta, cu excepţia celor destinate tramvaielor, troleibuzelor şi autobuzelor;
- accidentul a rezultat din utilizarea Bunului închiriat pe drumuri de utilitate publică închise circulaţiei publice.
- In cazul în care accidentul nu s-a produs prin intermediul Bunului închiriat, ci prin intermediul unui alt vehicul, daunele produse asupra Bunului închiriat, cele produse Locatarului, persoanelor din Bunul închiriat şi cele produse bunurilor
acestora se vor repara din despăgubirile datorate de asigurătorul RCA al vehicului prin intermediul căruia s-a produs accidentul. Dacă vehiculul care a produs accidentul nu face obiectul unui asigurări RCA, toate despăgubirile vor fi recuperate de la conducătorul vehicului care a produs accidentul.
- DREPTURI SI OBLIGAŢII ÎN CAZ DE DAUNĂ
- In caz de daună rezultată din accident sau din orice altă cauză care a condus la deteriorarea integrală sau parţială a Bunului închiriat sau a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat, fără a fi provocată de Locatar prin neglijenţa sa, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau prin încălcarea legii şi care este acoperită de poliţa Casco, Locatorul va reţine, în principal, suma achitată cu titlu de garanţie de către Locatar, urmând ca, în cazul în care valoarea daunei este mai mare, diferenţa să fie acoperită de poliţa Casco.
- In caz de daună rezultată din accident sau din orice altă cauză care a condus la deteriorarea integrală sau parţială Bunului închiriat sau a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat, provocată de Locatar prin neglijenţa sa, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau prin încălcarea legii sau care nu este acoperită de poliţa Casco, Locatarul se obligă să acopere integral prejudiciul produs atât Locatorului, cât şi unor terţe persoane. Daunele vor fi stabilite de către Locator, cu ajutorul reprezentanţei Peugeot (pentru daune ce privesc sasiul) şi/sau Motorhome (pentru celelalte daune), iar contravaloarea acestora va trebui acoperită în termen de 10 zile de la comunicarea valorii acestora către Locatar.
- DREPTURI SI OBLIGAŢII ÎN CAZ DE FURT
- In caz de furt al Bunului închiriat sau a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat, Locatarul este obligat să înştiinţeze de îndată Locatorul (dar nu mai târziu de 2 ore de la momentul la care a luat cunoştinţă de eveniment) şi să formuleze în faţa organelor competente o declaraţie în legătură cu producerea acestuia. Declaraţia va indica toate bunurile care se consideră că au fost furate. Locatarul va obţine de la organele competente dovada emiterii declaraţiei de furt în faţa acestora, în caz contrar Asigurările nu îşi vor produce efectele, iar Locatarul va fi direct răspunzător pentru repararea întregului prejudiciu.
- In cazul în care furtul a fost săvârşit în condiţii care exclud neglijenţa Locatarului, încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau încălcarea legii de către Locatar şi situaţia este acoperită de poliţa Casco, Locatorul va reţine, în principal, suma achitată cu titlu de garanţie de către Locatar, urmând ca, în cazul în care valoarea daunei este mai mare, diferenţa să fie acoperită de poliţa Casco.
- Dacă se va dovedi că furtul a fost posibil din cauza Locatarului, prin neglijenţa acestuia, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau prin încălcarea legii sau această situaţie nu e acoperită de poliţa Casco, Locatarul se obligă să acopere integral prejudiciul produs atât Locatorului, cât şi unor terţe persoane.
- DREPTURI SI OBLIGAŢII ÎN CAZ DE SANCŢIUNI APLICATE DE ORGANELE
COMPETENTE POTRIVIT LEGII
- Locatarul va suporta toate sancţiunile aplicate în legătură cu utilizarea Bunului închiriat pe durata prezentului Contract. Pentru a înlătura orice dubiu, Locatarul se obligă să plătească amenzile aplicate pentru neîndeplinirea obligaţiilor legale, cum ar fi nerespectarea legislaţiei rutiere incidente, neachitarea taxelor de drum (cu excepţia RoVinietei, valabilă pe întreg teritoriul României, asigurată de Locator), de parcare, de acces şi orice alte taxe sunt necesare pentru utilizarea corespunzătoare a Bunului închiriat. De asemenea, Locatarul se obligă să plătească orice taxe impuse de organele competente pentru recuperarea Bunului închiriat în cazul în care acesta a fost indisponibilizat pentru neîndeplinirea unor astfel de obligaţii.
- In măsura în care este necesar, Locatorul va comunica organelor competente datele de identificare ale Locatarului în vederea aplicării sancţiunilor rezultate din neîndeplinirea de către Locatar a obligaţiilor ce îi revin din utilizarea Bunului închiriat.
- In măsura în care Locatorului îi vor fi comunicate documente întocmite pe numele şi/sau în sarcina Locatarului (inclusiv, dar fără a se limita la procese verbale de constatare a unei contravenţii sau a nerespectării unei obligaţii privind circulaţia pe drumurile publice sau privind parcarea Bunului închiriat), acesta le va transmite către Locatar, solicitând plata de îndată a acestora. Locatorul va comunica documentele primite către Locatar de îndată ce le primeşte, astfel încât acesta să îşi poate exercita, dacă apreciază necesar, dreptul de a le contesta, cu respectarea termenului legal.
Dacă Locatarul nu va achita sumele datorate de îndată, transmiţând dovada Locatorului în termen de cel mult 5 zile de la data primirii acestora de la Locator, Locatorul le poate achita în numele Locatarului, caz în care, pe lângă contravaloarea amenzii, Locatarul este obligat să restituie Locatorului o taxă administrativă pentru demersurile efectuate în numele Locatarului, în cuantum de 100 euro.
- In măsura în care Locatorului îi vor fi comunicate documente întocmite pe numele şi/sau în sarcina Locatorului (inclusiv, dar fără a se limita la procese verbale de constatare a unei contravenţii sau a nerespectării unei obligaţii privind circulaţia pe drumurile publice sau privind parcarea Bunului închiriat), Locatorul îşi rezervă dreptul de a nu contesta niciun document emis de organele competente pe numele şi/sau în sarcina sa prin care se sancţionează fapta savârşită de Locatar în folosirea Bunului închiriat şi de a achita amenda aplicată şi/sau alte despăgubiri solicitate de organele competente conform legii, caz în care aceste sume vor fi refacturate Locatarului. Locatarul se obligă să achite aceste sume, în termen de maxim 5 zile de la data facturării.
- PROCEDURA DE PREDARE SI PRELUARE A BUNULUI ÎNCHIRIAT
- Procedura de predare şi preluare a Bunului închiriat se va efectua în prezenţa unei persoane împuternicite de Locator şi în prezenţa Locatarului. Cu titlu de excepţie, Locatarul poate fi substituit de o persoană desemnată de acesta, însă Locatarul renunţă la invocarea unor alte aspecte suplimentare faţă de cele indicate de persoană desemnată de acesta. Absenţa nejustificată a Locatarului sau a unei persoane desemnate de acesta nu va împiedica derularea Procedurii de restituire a Bunului închiriat de Locatar către Locator.
- Procedura de preluare a Bunului închiriat de Locatar de la Locator se va derula potrivit următoarelor reguli:
- Preluarea se va face în prima zi de închiriere, în intervalul orar 08:00 – 12:00 sau cu o zi anterioară primei zile de închiriere, în măsura în care Bunul închiriat este disponibil şi în stare corespunzătoare pentru o nouă închiriere, în intervalul orar 14:00 – 18:00, ora exactă de preluare fiind stabilită de Părţi cu cel puţin 1 (una) zi înainte de preluare.
- Bunul închiriat va fi preluat de la adresa din strada Eclipsei nr. 111, Popeşti – Leordeni, judeţul Ilfov./ Bunul închiriat va fi preluat de Locatar de la adresă stabilită de comun acord de Părţi.
- Preluarea se va face la lumina zilei şi în condiţii meteo care permit verificarea stării Bunului închiriat şi a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat.
- Locatorul are obligaţia de a pune la dispoziţia Locatarului Bunul închiriat şi documentele, obiectele, echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat în stare bună de funcţionare. Bunul închiriat trebuie să fie într- o stare bună de funcţionare din punct de vedere mecanic. Bunul închiriat şi obiectele, echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat vor fi puse la dispoziţa Locatarului în stare de curăţenie corespunzătoare.
- Locatorul are obligaţia de a pune la dispoziţia Locatarului Bunul închiriat cu rezervorul de combustibil plin, cu rezervorul de apă neutilizată plin, cu rezervorul de apă utilizată gol şi cu caseta WC goală.
- Locatorul are obligaţia de a pune la dispoziţia Locatarului următoarele documente:
- Certificat de înregistrare emis de Registrul Comerţului referitor la Locator;
- Certificatul de înmatriculare al autoturismului cu anexa privind inspecţia tehnică periodică valabilă;
- Asigurarea de răspundere civilă – poliţa RCA;
- Poliţa CASCO;
- Dovada achitării RoVinietei (valabilă pe întreg teritorul României).
- Locatorul va efectua instructajul complet privind utilizarea Bunului închiriat şi a obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat.
- In cadrul instructajului, Locatarul are obligaţia de a verifica cu atenţie:
- starea Bunului închiriat şi a obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat (inclusiv cheile) pentru a se asigura că acestea sunt într-o stare bună de funcţionare şi curăţenie, potrivit Contractului;
- dacă rezervorul de combustibil este plin, dacă rezervorul de apă neutilizată este plin, dacă rezervorul de apă utilizată este gol şi caseta WC este goală.
- existenţa documentelor prevăzute la g) din prezentul articol.
- Indeplinirea/neîndeplinirea cerinţelor legate de Bunul închiriat, de documentele, obiectele, echipamentele şi accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat şi a eventualelor obiecţiuni sau observaţii din partea Părţilor vor fi consemnate în Procesul – verbal de predare – primire – Anexa 2 la Contract, pe care îl vor întocmi la momentul preluării Bunului închiriat de Locatar de la Locator. Dacă obiecţiunile semnalate pun în pericol utilizarea în siguranţă a Bunului închiriat, părţile pot decide, înlocuirea Bunului închiriat cu un alt bun aflat în proprietatea Locatorului, model din clasă similară, dacă aceasta este posibilă. Dacă înlocuirea Bunului închiriat nu este posibilă, Locatorul va returna Locatarului sumele achitate de acesta, fără nicio altă obligaţie faţă de Locatar.
- Orice defecţiune sau inconvenient apărut după preluarea Bunului închiriat în
stare de funcţionare corespunzătoare nu poate fi imputat Locatorului.
- Procedura de restituire a Bunului închiriat de Locatar către Locator se va derula potrivit următoarelor reguli:
- Bunul închiriat va fi predat în ultima zi de închiriere, până la ora 16:00, ora exactă de predare fiind stabilită de Părţi cu cel puţin 1 (una) zi înainte de restituire.
- Dacă Locatarul doreşte să restituie Bunul închiriat înainte de ultima zi de închiriere, Locatorul va fi anunţat cu cel 24 de ore înainte de momentul de restituire propus de Locatar. In acest caz, acesta nu are nicio pretenţie cu privire la suma achitată cu titlu de chirie. Nu va restituită Locatarului nicio sumă achitată de acesta cu titlu de chirie.
- Bunul închiriat va fi restituit la adresa din strada Eclipsei nr. 111, Popeşti – Leordeni, judeţul Ilfov./ Bunul închiriat va fi restituit de Locatar la adresă stabilită de comun acord.
- Orice întârziere la restituirea Bunului închiriat se comunică, ca regulă, cu cel puţin 24 ore înainte de ora stabilită de Părţi ca fiind cea la care se va preda bunul.
- Prelungirea Perioadei de închiriere este posibilă numai cu acordul Locatorului şi numai dacă nu există alte impedimente referitoare la disponibilitatea Bunului închiriat (de , existenţa unor altor raporturi juridice încheiate cu terţi ce implică utilizarea Bunului închiriat), aplicându-se tariful/zi aferent perioadei în care se prelungeşte Perioada de închiriere. In acest caz, plata integrală se va efectua prin transfer bancar, la datele arătate la art. 4.6. din Contract, în termen de 24 ore de la momentul la care Părţile au decis să prelungească perioada de închiriere.
- Cu excepţia cazului în care părţile convin altfel, pentru întârzierile referitoare la restituirea Bunului închiriat se vor aplica următoarele reguli:
- Dacă întârzierile nu depăşesc o oră, nu se vor percepe taxe suplimentare;
- Dacă întârzierile depăşesc o oră, dar nu depăşesc 24 ore, se va percepe o taxă suplimentară de 100 euro/oră;
- Dacă întârzierile depăşesc 24 ore, se va percepe o taxă de 1000 euro. Suplimentar, Locatorul va putea prelua Bunul închiriat prin mijloace proprii şi cu acordul organelor competente (de , organele de Poliţie). In aceste condiţii, toate costurile avansate pentru preluarea Bunului închiriat vor fi suportate de Locatar.
- Predarea se va face la lumina zilei şi în condiţii meteo care permit verificarea stării Bunului închiriat şi a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat.
- Cu ocazia restituirii Bunului închiriat de Locatar către Locator, Părţile vor întocmi Procesul – verbal de predare – primire – Anexa 3 la Contract, în care vor consemna îndeplinirea/neîndeplinirea cerinţelor legate de Bunul închiriat, de documentele, de obiectele, de echipamentele şi de accesoriile din sau care privesc Bunul închiriat (inclusiv cheile), precum şi eventuale situaţii concrete apărute în cursul derulării Contractului. Locatarul este obligat să declare toate situaţiile cunoscute care ar putea conduce la pretenţii ulterioare din partea terţilor, la sancţiuni aplicate sau care ar putea fi aplicate de organele competente.
- Starea de curăţenie trebuie să permită verificarea stării Bunului închiriat şi a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat. In cazul în care este necesară o curăţare profesională pentru a verifica starea Bunului închiriat şi/sau a obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat, întocmirea Procesului – verbal de predare – primire se va face în 2 zile lucrătoare de la momentul predării, după efectuarea curăţeniei necesare pe cheltuiala Locatarului.
- Locatorul va verifica cu atenţie:
- starea Bunului închiriat şi a documentelor, obiectelor, echipamentelor şi accesoriilor din sau care privesc Bunul închiriat (inclusiv cheile) pentru a se asigura că acestea sunt într-o stare bună de funcţionare şi curăţenie, astfel cum au fost predate Locatarului, cu excepţia uzurii normale.
- dacă rezervorul de combustibil este plin, dacă rezervorul de apă utilizată este gol şi caseta WC este goală. Nu este necesar ca rezervorul de apă neutilizată să fie plin.
- existenţa documentelor prevăzute la 13.2. lit. g) din Contract.
- In măsura în care Locatorul va identifica neregularităţi, Locatarul va achita următoarele sume, cu titlu de daune – interese:
- In caz de pierdere sau deteriorare a cheilor, Locatarul va achita suma de 200 euro;
- In caz de miros persistent de fum de ţigară, Locatarul va achita suma 500 euro;
- In cazul în care rezervorul de combustibil nu este plin (cu excepţia absenţei unei cantităţi de 5 litri de combustibil), Locatarul va achita suma de 120 euro;
- In cazul în care rezervorul de apă utilizată nu este gol, Locatarul va achita suma de 50 euro; In cazul în care caseta WC nu este goală, Locatarul va achita suma de 50 euro;
- In caz de pierdere sau deteriorare a documentelor în original referitoare la Bunul închiriat, Locatarul va achita suma de 200 euro/document.
- Locatarul rămâne răspunzător faţă de orice alte daune, în condiţiile prezentului Contract. Locatarul rămâne răspunzător faţă de orice alte obligaţii, în condiţiile prezentului Contract. m. Suma datorată, cu excepţia celor prevăzute în mod expres în prezentul contract, va fi evaluată de către Locator şi va fi pretinsă în consecinţă. n. In măsura în care Locatarul nu achită sumele datorate rezultate din sancţiuni aplicate de organele competente potrivit legii şi Locatorul le achită în numele său, Locatarul este obligat să restituie Locatorului contravaloarea amenzii şi o taxă administrativă pentru demersurile efectuate în numele Locatarului, în cuantum de 100 euro.
- Garanţia va fi restituită Locatarului în termen de 5 zile lucrătoare, dacă nu există motive pentru a fi reţinută integral/parţial de către Locator, respectiv dacă nu există sume datorate de Locatar Locatorului sau unor terţe persoane, potrivit prezentului Contract. p. Locatorul nu îşi asumă răspunderea pentru bunurile uitate în Bunul închiriat de Locatar sau de alţi pasageri. Locatarul este responsabil să verifice ca niciun bun proprietatea sa sau a altor pasageri să fie lăsat în Bunul închiriat. Cu toate acestea, în măsura în care se descoperă astfel de bunuri, Locatorul va încerca să contacteze Locatarul în vederea restituirii acestora. Dacă Locatarul nu se prezintă în termen de 10 zile pentru ridicarea acestora, bunurile vor fi distruse. Locatarul poate solicita livrarea acestora la o adresă dorită, sens în care va suporta costurile de transport.
- ÎNCETAREA SI REZILIEREA CONTRACTULUI
9
- Prezentul Contract poate înceta prin acordul Părţilor.
- Prezentul Contract încetează la momentul prevăzut pentru încetare la 3.1. din Contract.
- Prezentul Contract încetează în cazul în care este imposibilă punerea la dispoziţia Locatarului a Bunului închiriat sau într-o stare corespunzătoare unei noi închirieri din cauze întemeiate, precum defecţiuni tehnice, accident, întârzieri neraportate de la clienţii anteriori, şi nu este posibilă înlocuirea Bunului închiriat cu un alt bun aflat în proprietatea sa, model din clasă similară. Locatorul va returna Locatarului sumele achitate de acesta, fără nicio altă obligaţie faţă de Locatar.
- O Parte poate rezilia acest Contract, de plin drept, fără a mai fi necesară intervenţia unui tribunal arbitral sau a unei instanţe judecătoreşti, cu notificarea prealabilă transmisă cu cel puţin 5 zile înainte de data la care rezilierea va opera, în situaţia în care Partea în culpă îşi încălcă vreuna dintre obligaţiile sale asumate prin Contract, respectiv 6 pentru Locatar şi art. 7 pentru Locator.
- In cazul în care, în termenul de 5 zile, Partea în culpă va remedia obligaţia executată necorespunzător, rezilierea nu va mai opera.
- Locatarul poate denunţa unilateral Contractul, sub forma anulării rezervării, în următoarele condiţii:
- Locatarul va transmite Locatorului o informare în scris;
- Dacă rezervarea va fi anulată cu 30 zile înainte de începerea Perioadei de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 30% din chirie.
- Dacă rezervarea va fi anulată cu 15-29 zile înainte de începerea Perioadei de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 50% din chirie.
- Dacă rezervarea va fi anulată cu 1-14 zile înainte de începerea Perioadei de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 80% din chirie.
- Dacă Locatarul nu se prezintă la preluarea Bunului închiriat în prima zi din Perioada de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 100% din chirie.
- Regulile prevăzute la b – f sunt valabile numai în cazul în care prezentul Contract NU s-a încheiat în urma unei oferte speciale acordate de Locator. In situaţia anulării unei rezervări efectuate în baza unei oferte speciale, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 100% din chirie.
- In vederea achitării sumelor mai sus – indicate, Locatorul va putea reţine suma aferentă din sumele de bani achitate de Locatar, urmând, dacă este cazul, ca diferenţa să se achite de către Locatar la momentul la care solicită anularea rezervării.
- In cazuri excepţionale, precum închirierea Bunului de către o altă persoană pentru perioada de închiriere convenită iniţial potrivit prezentului Contract, motive de ordin personal deosebite dovedite şi alte asemenea, sumele mai sus – indicate pot fi diminuate.
- In cazul în care anularea rezervării survine ca urmare a declarării stării de urgenţă sau a impunerii restricţiilor de deplasare pe teritoriul României din cauza extinderii epidemiei de coronavirus, ambelor părţi li se vor aplica prevederile 1271 Cod Civil privind impreviziunea. Părţile, cu bună
credinţă, vor adapta prezentul contract prin amânarea perioadei de închiriere la o dată ulterioară, stabilită de comun acord, fără a se datora sume de către niciuna dintre Părţi.
- Locatorul poate denunţa unilateral Contractul înainte sau în momentul preluării Bunului închiriat în cazul în care are indicii din care rezultă că este posibil ca derularea Contractului să pună în pericol Bunul închiriat sau personalul Locatorului (de , furturi, abuzuri, accidente provocate, conducere imprudentă etc.), pe baza informaţiilor obţinute potrivit art. 20.8. din Contract.
- Denunţarea/Rezilierea prezentului Contract nu va avea niciun efect asupra obligaţiilor deja scadente între Părţi.
- FORŢA MAJORA
- Niciuna dintre Părţile contractante nu răspunde de neexecutarea la termen sau/şi de executarea în mod necorespunzător, total sau parţial, a oricăror obligaţii care îi revin în baza prezentului Contract, dacă neexecutarea sau executarea necorespunzătoare a obligaţiei respective a fost cauzată de forţa majoră.
- Partea care invocă forţa majoră este obligată să notifice celeilalte Părţi, în termen de 5 zile, producerea evenimentului şi să ia toate măsurile posibile în vederea limitării consecinţelor lui.
- Dacă în termen de 30 de zile de la producere, evenimentul respectiv nu încetează, Părţile au dreptul să-şi notifice încetarea de plin drept a prezentului Contract fără ca vreuna dintre ele să pretindă daune – interese.
- asigurari
- Locatorul va pune la dispoziţia Locatarului următoarele Asigurări:
- Asigurarea de răspundere civilă – poliţa RCA;
- Poliţa CASCO.
- Asigurările nu acoperă daunele provocate ca urmare a nerespectării indicatoarelor rutiere de înălţime (trecerea pe sub poduri), trecerea pe sub arbori la mică înălţime, de drum îngustat (sub 2,3 m) sau în afara drumurilor publice (cu excepţia drumurilor de acces în incinte, către obiective turistice, ca şi cele din interiorul acestora sau spaţii amenajate pentru parcare), ori pe sectoare de drum destinate exclusiv circulaţiei altor categorii de vehicule decât cea căreia îi aparţine acesta.
- Asigurările nu vor acoperi situaţiile excluse de acestea şi nici cele cauzate de Locatar din neglijenţa acestuia, prin încălcarea obligaţiilor ce îi revin prezentului Contract sau prin încălcarea legii. In acest caz, Locatarul va răspunde potrivit prevederilor prezentului Contract, putând fi obligat să acopere integral prejudiciul produs atât Locatorului, cât şi unor terţe persoane.
- Locatarul poate încheia orice Asigurări consideră necesare pentru executarea corespunzătoare a prezentului Contract. Spre exemplu, în contextul actual, Locatarul ar putea încheia o Asigurare de tip Storno în vederea compensării de către societatea de asigurare a sumelor datorate în eventualitatea imposibilităţii efectuării călătoriei.
- COMUNICĂRI
- Corespondenţa şi notificările efectuate în legătură sau în conformitate cu prezentul Contract vor fi efectuate în una dintre următoarele modalităţi:
- remitere directă sub semnatură de primire;
- prin poştă sau curier cu confirmare de primire;
- prin e-mail;
- prin telefon;
- Orice corespondenţă se consideră comunicată:
- la data menţionată de primitor, în cazul remiterii directe;
- la data primirii expediţiei în cazul trimiterilor prin poştă sau curier rapid;
- la data trimiterii corespondenţei electronice prin e-mail;
- la data efectuării apelului telefonic.
- Corespondenţa se consideră transmisă în mod valabil dacă se face la una din următoarele date de contact:
- Pentru Locator: în Sos. Oltenitei, nr. 394A, sector 4, Bucuresti, e-mail office@rocg.ro, telefon: 0745049201;
- Pentru Locatar: in Mun Bucuresti, sector 3, Ale. Barajul Dunarii, nr.3, BL. M35, sc.3, et.3, ap. 102, e-mail; chriss_2000@yahoo.com, telefon: + 44 7858977740.
- Notificările verbale/telefonice vor putea fi luate în considerare de Părţi, în măsura în care ambele Părţi sunt de acord cu privire la o anumită situaţie punctuală. In cazul în care una dintre Părţi solicită confirmarea în scris a mesajului transmis verbal/telefonic, acesta nu va fi luat în considerare de niciuna dintre Părţi până la momentul la care acesta nu este comunicat prin intermediul uneia din modalităţile prevăzute la alineatele anterioare.
- LEGEA APLICABILĂ CONTRACTULUI
- Prezentul Contract va fi guvernat şi interpretat conform legii române.
- SOLUŢIONAREA LITIGIILOR
9
- Orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest Contract, inclusiv validitatea, executarea ori desfiinţarea lui se va soluţiona pe cale amiabilă, iar în cazul în care părţile nu se înţeleg, litigiul se va soluţiona de instanţa competentă.
- PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
- In temeiul prezentului Contract, Locatorul colectează şi prelucrează date cu caracter persoanal, potrivit Regulamentului UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor). Temeiul juridic al prelucrării datelor cu caracter personal îl reprezintă: încheierea şi executarea unui contract, potrivot 6 alin. (1) lit. b) din Regulament.
- Locatorul va colecta următoarele date cu caracter personal: nume, e-mail, număr de telefon, adresă de domiciliu, numărul şi seria actului de identitate, CNP, date privind locaţia.
- Locatorul va dobândi acces la documente de natură personală, cum ar fi acte de identitate, permis de conducere, detalii legate de efectuarea zborurilor sau a transferurilor. Aceste documente sunt arhivate electronic într-o locaţie securizată fizic şi electronic, cu acces permis doar persoanei responsabile de securitatea datelor. Accesul la aceste date este acordat doar pe baza solicitării organelor şi altor persoane competente (de , Poliţie, Parchete, societăţi de asigurări – în caz de daune).
- Bunul închiriat este echipat cu dispozitive de monitorizare a poziţiei, a vitezei şi a stării vehicului (oprit/pornit/staţionare). Aceste dispozitive permit imobilizarea de la distanţă a Bunului închiriat, în cazuri întemeiate (precum furt şi alte asemenea situaţii). Datele referitoare la poziţia vehiculului sunt stocate timp de 3 ani pe server securizat (furnizor Evo GPS ).
- Toate locaţiile de preluare/predare indicate de Locator sunt echipate cu sisteme avansate de Securitate şi monitorizare antiefracţie (colectare de imagini video zi/noapte de înaltă definiţie, inclusiv a plăcuţelor de înmatriculare şi imagini faciale, detector de mişcare, bariere infraroşii cu activare automata a sistemului de supraveghere video).
- Locatorul se obligă ca datele colectate ale Locatarului să fie folosite numai în conformitate cu scopurile declarate şi să nu facă publică, să vândă, închirieze, licenţieze, transfere baza de date conţinând informaţii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Locatarului vreunui terţ neimplicat în îndeplinirea scopurilor declarate. Cu titlu de excepţie, Locatorul va transmite datele colectate ale Locatarului în situaţie în care transferul/accesarea/vizualizarea etc. este solicitată de organele competente, în cazurile prevăzute de reglementările în vigoare la data producerii evenimentului.
- Locatorul va transmite personalului său responsabil de preluarea/predarea Bunului închiriat numele, prenumele, numărul de telefon al Locatarului sau a altei persoane desemnate de Locatar în acest sens. Personalul va legitima Locatarul, va solicita şi primi, documentele indicate la 6.1. din Contract.
- In măsura în care Locatorul ia cunoştinţă din surse accesibile publicului de informaţii privind istoricul daunelor, a incidentelor cu alte societăţi de închirieri auto şi a altor informaţii posibil a pune în pericol Bunul închiriat sau personalul Locatorului (de , furturi, abuzuri, accidente provocate, conducere imprudentă etc.), Locatorul poate accepta sau refuza închirierea, fără explicaţii justificative. Informaţiile astfel obţinute vor fi folosite doar în scop propriu şi nu vor fi transmise altor terţi.
- Locatarul are dreptul de a obţine de la Locator, prin intermediul unei cereri scrise, ce va fi trimisă prin e-mail la adresa: office@rocg.ro, următoarele informaţii:
- confirmarea faptului că datele care îl privesc sunt sau nu sunt prelucrate la un moment dat;
- după caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ştergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă legii, în special a datelor incomplete sau inexacte;
- după caz, transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii;
- Locatarul are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, prin transmiterea către Locator a unei cereri scrise, ce va fi trimisă prin e-mail la adresa: office@rocg.ro, ca datele care îl vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. In caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.
- PENALITATI
- Pentru neplata facturilor la termenul stabilit, Locatarul datoreaza catre Locator penalitati in valoare de 1% din suma neincasata pentru fiecare zi de intarziere.
- ALTE PREVEDERI
- Locatarul confirmă că Locatorul a pus la dispoziţia sa toate informaţiile necesare astfel încât acesta să îşi poată exprima liber, expres, neviciat şi specific consimţământul cu privire la prezentul Contract.
- Locatarul declară că înţelege şi acceptă toate clauzele asumate prin prezentul Contract, precum şi efectele acestora. Pentru înlăturarea oricărui dubiu, Locatarul declară că acceptă în mod expres următoarele clauze: 3.5., art. 4.5., art. 6.7., art.
- 6.14, art. 7.5., art. 8.1., art. 8.2., art. 8.3., art. 9.1., art. 9.2., art. 9.3., art. 9.4., art. 9.5., art. 9.6., art. 9.7., art. 9.8., art. 10.1., art. 10.2., art. 11.1., art. 11.2., art. 11.3., art. 12.1., art. 12.2., art. 12.3., art. 12.4., art. 13.1., art. 13.2. lit. j), art. 13.2. lit. k), art.
- b), art. 13.3. lit. f), art. 13.3. lit. h), art. 13.3. lit. k), art. 13.3. lit. l), art. 13.3. lit. m), art. 13.3. lit. n), art. 13.3. lit. o), art. 13.3. lit. p), art. 14.3., art. 14.4., art. 14.6., art.
- 14.8., art. 16.2., art. 16.3., art. 20.1., art. 20.2., art. 20.3., art. 20.4., art. 20.5., art. 20.6., art. 20.7. art. 20.8. art.21.1..
- Prezentul Contract poate fi modificat sau completat prin Act/e Adiţionale, semnat/e de ambele Părţi.
- Prezentul Contract nu poate fi cesionat de Locatar, fără acordul scris şi prealabil al Locatorului.
- Dacă o clauză a acestui Contract va fi declarată nulă sau va fi anulată, celelalte prevederi ale Contractului nu vor fi afectate de această nulitate. Părţile convin că orice clauză declarată nulă sau anulată va fi înlocuită printr-o altă clauză care să corespundă cât mai cu putinţă spiritului Contractului. In cazul în care, ca urmare a demersurilor făcute de Părţi, clauza declarată nulă sau anulată nu poate fi înlocuită cu una care să corespundă cât mai cu putinţă spiritului Contractului şi această clauză este de esenţa Contractului, Contractul va fi desfiinţat de plin drept. Caracterul esenţial al clauzei de determină în funcţie de obiectul şi specificul Contractului.
- Prezentul Contract este încheiat în două exemplare originale, câte unul pentru fiecare parte, în limba română.
Locator, Locatar,
ROMANIAN CORPORATE GOVERNANCE S.R.L
ANEXA 1
AUTORULOTA Peugeot GIOTTILINE SIENA ………….