Siguranța în prima călătorie cu autorulota

Siguranța în prima călătorie cu autorulota – adevăr sau provocare? Pentru unii poate părea o aventură prima călătorie cu autorulota, bătăi de cap sau simplu, un mod de a-și încărca bateriile. Întotdeauna e momentul potrivit să îți iai o vacanță, mai ales când se pune vorba de vacanța de iarnă perfectă.

 

Siguranța în autorulotă se referă la mai multe lucruri. În primul rând, la modul cum conduci, cum o parchezi, trebuie să ai spațiu pentru absolut toate manevrele pe care le faci. Dar înseamnă și să te asiguri că șansele ca cineva să-ți deterioreze autorulota când ești plecat, sunt minime sau lipsesc defel.

 

Pentru ca să ai parte de o vacanță de iarnă, nu doar memorabilă în prima călătorie cu autorulota, ci și să te simți ,,safe’’, ține cont de anumite recomandări pentru siguranța personală și cea a familiei, când alegi să închiriezi sau să cumperi o autorulotă, fie că o vei conduce tu sau oricine altcineva din cercul tău.

 

  • Siguranța la condus. Nu este un secret că viteza de deplasare trebuie redusă, asta în cazul oricărui autovehicul, nu doar a autorulotei. Sunt situații în drumul tău când în prima călătorie cu autorulota te poți confrunta cu mai multe obstacole. O atenție sporită aici ajută foarte mult. Totodată, nu trebuie să omiți niciodată dimensiunile autorulotei. Atunci când te urci prima dată la volanul acesteia, sau dacă o folosești extrem de rar, e destul de ușor să uiți că e mult mai mare decât mașina din garaj. Așa că, te rog, asigură-te foarte bine că încapi în diverse spații înguste, dar și că o să ai suficient loc să  întorci în caz de necesitate. Nu te urca tu la volanul ei dacă nu iai în calcul toate aceste aspecte. Roagă un prieten experimentat să o conducă.
  • Siguranța în camping/off-camping. Indiferent dacă optezi pentru a rămâne în camping sau în off-camping trebuie să iai în considerare câteva aspecte ca să reduci la maximum riscul de a te trezi cu autorulota deteriorată. Pune la vot cu colegii de drum cine și unde vrea să rămână. Apoi, poți începe prin a nu lăsa bunuri nesupravegheate. Indiferent că te afli în camping sau în afara lui, bunurile lăsate la vedere sunt ca o invitație pentru hoți. Atunci când mergi la plimbare e mai safe să tragi jaluzelele pentru a limita apariția persoanelor neplăcute. Așa e că experiența în camping e chiar un adevăr și o provocare?
  • Nu conduce pe distanțe mari fără odihnă. Aici iarăși se aplică principiul ,,viteza trebuie redusă’’. Dacă vrei sa ajungi la destinație mai rapid, fă schimb cu un alt membru din familie. Iar dacă drumul e lung, planifică în așa mod traseul, astfel încât să poți lua pauză la fiecare câteva ore.
  • Dacă deții deja o autorulotă personală, poți investi într-un sistem de securitate. 

Nu e dificil să menții siguranța în autorulotă, de-altfel ca și în cazul unui alt mijloc de transport. Trebuie să ții cont de câteva reguli generale enunțate. Să planifici totul din timp e chiar funny. Dacă iai măsuri de precauție din timp, vei avea cu siguranță o vacanță de iarnă formidabilă alături de cei dragi.

Echipa romaniancampers.ro îți urează o călătorie plăcută și momente de siguranță maximă în prima ta călătorie cu autorulota!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *