Chestiuni Generale privind renuntarea la comenzile de inchiriere realizate online

Conform OUG nr. 34/2014 cumpărătorul are posibilitatea de a se retrage din contractul de la distanță în termen de 14 zile începând de la momentul plasarii comenzii pe site si efectuarea platii pentru inchirierea unei autorulote.

In cazul retragerii din contractul de la distanta se aplica urmatoarele prevederi si excluderi de la rambursarea sumelor achitate conform termenilor si conditiilor de pe site.

Se va transmite un email catre: rocampers@rocg.ro si office@rocg cu mentiunea ,,retragere din contract”. Se va mentiona numele pe care s-a realizat rezervarea si perioada de rezervare si contul bancar in care se doreste realizarea returnarii sumelor achitate pe site.

In cazul in care sunt indeplinite conditiile de retragere, se va anula comanda si se va storna factura emisa, daca aceasta a fost deja emisa, iar sumele achitate se vor returna intr-un termen de maxim 5 zile lucratoare.

Excluderi si retineri de la rambursarea rezervarii:

Cererea de retragere trebuie realizata in maxim 14 zile începând de la momentul plasarii comenzii pe site si efectuarea platii pentru inchirierea unei autorulote, dar astfel incat perioada pana la inceperea inchirierii sa nu fie mai mica de 30 de zile, in caz contrar aplicandu-se urmatoarele penalitati, considerandu-se ca acestea sunt penalitati contractuale in prealabil convenite de parti. Aplicarea penalitatilor nu afecteaza dreptul de retragere din contractul incheiat la distanta, acesta fiind un drept al persoanei care a plasat comanda.

Urmatoarele retineri si penalitati se aplica:

  1. Dacă rezervarea va fi anulată cu 30 zile înainte de începerea Perioadei de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 30% din chirie.
  2. Dacă rezervarea va fi anulată cu 15-29 zile înainte de începerea Perioadei de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 50% din chirie.
  3. Dacă rezervarea va fi anulată cu 1-14 zile înainte de începerea Perioadei de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 80% din chirie.
  4. Dacă Locatarul nu se prezintă la preluarea Bunului închiriat în prima zi din Perioada de închiriere, Locatarul va datora Locatorului o sumă echivalentă cu 100% din chirie.

 

In vederea achitării sumelor mai sus – indicate, Locatorul va putea reţine suma aferentă din sumele de bani achitate de Locatar, urmând, dacă este cazul, ca diferenţa să se achite de către Locatar la momentul la care solicită anularea rezervării.

 

In cazuri excepţionale, precum închirierea Bunului de către o altă persoană pentru perioada de închiriere convenită iniţial potrivit prezentului Contract, motive de ordin personal deosebite dovedite precum boala, deces in familie şi alte asemenea, sumele mai sus – indicate pot fi diminuate sau se poate elimina aplicare oricarei retineri si penalitati.

Pentru detalii privind retragere din contract va rugam sa ne contactati exclusiv prin email la ambele adrese: rocampers@rocg.ro si office@rocg.ro

 

Ai nevoie de mai multe informatii?

Ne poti contacta in sectiunea de contact.