Diferența dintre o rulotă și o autorulotă

Dacă abia recent ați început să cochetați  ideea undei vacante cu o rulota sau o autorulota, cu siguranță aveți câteva întrebări despre diferențele dintre ele și care este de preferat.De fapt, fiecare are avantaje și dezavantaje. Totuși, să începem cu câteva direfențe.

Care sunt principalele avantaje?

O rulotă poate fi definită ca o remorcă care este tractată și este folosită ca locuință. Autorulota este un vehicul complet și nu necesită componente suplimentare sau remorcare. Ambele vehicule pot fi conduse cu permis de categoria B, deoarece masa maximă admisă nu depășește adesea 3500 kg.

Avantaje rulotă

În general, beneficiile rulotei devin evidente atunci când doriți să o cumpărați. Remorca este puțin mai mică, așa că depozitarea acesteia atunci când nu este utilizată este mai ușoară. Deoarece este un vehicul remorcabil fără motor propriu, există mult mai puține puncte potențiale de defecțiune. Asigurați-vă că roțile sunt în stare bună și că mecanismul de remorcare este fiabil, nu ruginit și nu vă va da probleme. Daca esti genul caruia ii place sa aiba o „baza” atunci cand mergi in vacanta. Pornesti sa explorezi, stiind ca la finalul zilei revii „acasa”, rulota castiga detasat in fata autorulotei. O parchezi si apoi mergi in micile excursii oricand doresti.

Dezavantaje rulotă

Mulți oameni cred că remorcarea unei rulote face conducerea puțin mai dificilă. Într-adevăr, trebuie să fii prudent, în special pe teren stâncos. Rețineți că nu veți putea conversa cu ceilalți membri ai rulotei dacă sunteți o familie mai mare. Elementele necesare, cum ar fi receptoarele TV sau cazanele, trebuie incluse în multe rulote. S-ar putea să aibă totul pregătit dacă închiriezi unul pentru o perioadă scurtă de timp, dar nu de obicei. Deoarece o autorulota vine de obicei cu tot ce aveți nevoie, în acest caz câștigă.

Avantaje autorulotă

Autorulota e mai usor de condus. Sigur, trebuie sa tii cont de dimensiunile sale, dar per ansamblu riscurile si dificultatile sunt mai mici decat atunci cand ai o rulota tractata. Poti si sa ai o viteza mai mare, e mai usor de parcat si ai acces in zone care sunt interzise rulotelor. Poti comunica usor cu toata lumea pe parcursul drumului, iar daca ai nevoie sa iei ceva din alta incapere, trebuie doar sa opresti, nu mai e nevoie sa cobori din masina. Autorulota e ideala daca vrei sa explorezi multe zone fara sa fii nevoit sa te intorci mereu la baza. Apeland la o firma specializata in autorulote de inchiriat, ai o varietate mare de compartimentari in functie de nevoia ta pentru fiecare concediu.

Dezavantaje autorulotă

Daca vrei sa detii o autorulota, o sa ai ceva mai multe batai de cap. Ea va avea nevoie de aceeasi intretinere ca o masina, inclusiv inspectii tehnice. In plus, vei avea si taxe mai mari decat pentru rulota. Sunt dezavantaje pe care nu le vei avea daca alegi un serviciu de inchirieri in loc sa cumperi. Multe persoane aleg sa faca oricum acest pas, pentru ca te bucuri de toate avantajele, fara a-ti bate capul cu taxe si alte probleme.

Concluzie – care e mai avantajoasă?

Decizia depinde de fiecare in parte. De exemplu, daca faci drumetii dese, dar scurte, unde ai nevoie de o baza la care sa te poti intoarce la finalul zilei, rulota e alegerea perfecta. Daca vrei sa explorezi lumea-n lung si-n lat, autorulota e o alegere mult mai buna. Bugetul, cat de des vrei sa o folosesti si unde, sunt toti factori care te vor ajuta sa faci alegerea corecta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *