Bogdan Ivan de la Romanian Campers – propuneri legislative pentru reducerea TVA la închirierile de autorulote

Propunerile legislative sunt întotdeauna binevenite într-un stat în contextul în care de implementarea acestora depinde viitorul cetățenilor, afacerilor și în general a economiei naționale. Aplicarea eficientă a acestora este alegerea perfectă a unui stat de a construi o societate echilibrată și respectabilă.

Acest lucru a fost explicat detaliat de către Bogdan Ivan de la Romanian Campers, care a tratat subiectul cu referire la propunerile legislative pentru reducerea TVA în industria închirierilor de autorulote în cadrul Evenimentului ,,Convenția Anuală de Caravaning’’, ediția a 5-a, care a avut loc la camping Cortina Gate de la Vama Veche în perioada 6-9 octombrie 2022.

Din temele de discuție, una era legată nemijlocit de propunerile legislative cu privire la TVA și a doua era o idee sau mai bine-zis un vis. Visul a pornit de la simplul fapt că în anul 2005 – 2006, Bogdan a participat la o întrunire la care s-a discutat despre importanța Bursei din Sibiu și cea din București, care trebuiau să fuzioneze, însă până la urmă acea fuziune nu s-a întâmplat. E relevant subiectul, întrucât la mijloc erau alte interese, orgolii, ceea ce a dus la desființarea Bursei din Sibiu, de exemplu. În același timp, pe fundalul acestor probleme a apărut necesitatea de a studia anumite aspecte ce țin de închirieri, un trend destul de popular.

Anume activitatea de închiriere a autorulotelor este una care, aparent permite crearea de independență proprie, însă ca să atingi un anumit grad de indepedență trebuie să ai un număr considerabil de autorulote pe care să le dai în chirie, nu faci nimic cu 2-3.

Mesajul de bază pe care l-a transmis Ivan este că toate firmele din București ar putea destul de simplu să își unească forțele, fie printr-o formă juridică sau măcar operațională prin care să nu mai fie 10, 2, 4, 6 mașini, ci alegerea perfectă e 50 de autorulote.

Există 3 propuneri enunțate de Bogdan în cadrul evenimentului pentru reducerea TVA la închirierile de autorulote:

  • discuții între firmele din București cum se pot ajuta între ele în domeniul închirieri autorulote, pentru a reduce TVA și a exclude principiul concurenței;
  • crearea unui grup, care să disemineze anumite informații sau propuneri cu alți membri (,,sharuire’’ informație pe grupuri ca Whatsapp, de exemplu);
  • propuneri legislative, care cuprind mai multe aspecte:
  • TVA: să nu mai existe un TVA de 19%, ci de 5% ca și la unitățile hoteliere.
  • ar fi sănătos dacă business-urile, care dau în chirie autorulote să se claseze ca unități hoteliere, aici se pot aduce argumente pro și contra;
  • discuții detaliate cu asiguratorii sau/și Asociația Asiguratorilor în vederea diminuării riscurilor în ce privește închirierea autorulotelor și de către cetățenii străini.

Astea fiind spuse în cadrul evenimentului de către Bogdan Ivan, companiilor din București din domeniul închirieri autorulote le rămâne doar să analizeze foarte bine cum încep, să vadă argumentele pro și contra și să facă alegerea lor mai bună în ce privește reducerea TVA la închirierile de autorulote.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *