Apariția primelor autorulote

Apariția primelor autorulote clasice este un simbol al călătoriei și aventurii. Acestea au ținut cont de evoluția automobilelor și au apărut la scurt timp după acestea prin păstrarea propriilor sale elemente.

Astăzi este dificil de apreciat când a fost inventată prima autorulotă sau cine a inventat-o.

VEZI ACUM CELE MAI IMPORTANTE REPERE ISTORICE LEGATE DE APARIȚIA AUTORULOTELOR:

1800: Autorulotele au fost inspirate din caravanele romilor nomazi din Europa.

1850: Autorulotele au devenit tot mai populare printre romi, care au început să trăiască în ele.

1920: Campingurile cu autorulota au devenit tot mai populare în America de Nord.

1921: Compania americană Campingcar, pe baza modelelor de mașini Ford, a creat ceea ce este considerat primul exemplu de autorulote turistice, dotate cu patru paturi și o masă.

1951: Compania germană Westfalia a început să-și dezvolte propriul model de autorulotă capabil să depășească în timp tendințele diferitelor epoci. Transformând o dubă mică produsă de Volkswagen, a creat o autorulotă cu patru paturi.

1961: Westfalia a început să dezvolte primele modele de autorulote produse în serie.

Cu siguranță, apariția autorulotelor este un subiect controversat, mai ales când se pune problema autorulotei de închiriat sau cumpărat.

În ultimii ani, autorulotele s-au schimbat extrem de mult, din punct de vedere estetic. La aceasta au contribuit noile procedee de fabricare și noile materiale. Cerințele clienților au devenit mult mai mari. Astăzi autorulota clasică este privită din ce în ce mai mult ca o a doua casă extrem de comodă și uzuală. Campingurile cu autorulota reprezintă o adevărată aventură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *