5 sfaturi pentru o călătorie cu o autorulotă

Cele mai prețioase sfaturi pentru prima călătorie cu autorulota vin de obicei de la călătorii cu experiență pentru care călătoriile reprezintă nu doar o aventură, ci și o încărcare a bateriilor.

 

Călătoriile cu autorulota creează sentimentul minunat de a fi în armonie cu natura.

 

Dacă pentru tine o vacanță reușită înseamnă transportul cu avionul, cazarea la hotel, peisaje cu plaje însorite sau munți, să știi că nu ai dat de gustul călătoriei cu autorulota. Pe lângă faptul că savurezi peisaje încântătoare ce-ți taie respirația, poți acumula și acea experiență unică demnă de un călător profesionist.

 

De aceea, este important să ții cont de 5 sfaturi pentru prima călătorie cu autorulota:

 

  1. Fă economie…de resurse. Apa se poate termina foarte repede. Iar energia electrică nu e ca acasă.
  2. Condu prudent. Autorulotele de regulă, sunt mai mari și mai grele decât un autovehicul obișnuit. Pe lângă aceasta, ele sunt pline de bagaje, mobilier, veselă, vin. Un stil de conducere prudent micșorează simțitor probabilitatea de a fi nevoit să execuți manevre bruște. Se recomandă o viteză de maxim 110 – 120 km/h pe autostradă. Dacă este vânt puternic, acesta va fi simțit de către autorulotă, așadar viteza trebuie adaptată.
  3. Poartă haine rezistente. Hainele trebuie să fie special concepute pentru sport și drumeții.
  4. Asigură-te că rezervorul e plin. Acesta creează mai puține bătăi de cap dacă e suplinit. Rezervoarele mari au 5 – 10 litri. La majoritatea autorulotelor există două rezervoare în echipamentul standard, unul cu apă curată pentru spălat, conectat la o pompă sau un robinet electric, și unul de canalizare, în care este evacuată apa uzată. 
  5. Să ai hărți la îndemână (GPS-uri). Înainte de fiecare excursie, să descarci offline hărțile și să achiziționezi hărți și atlasuri de hârtie, care să fie mereu cu tine oriunde în drumul tău spre o călătorie cu experiență. Google Maps este ideal, doar dacă există rețea și telefonul este complet încărcat, dar dacă mergi într-o pădure deasă sau în locuri pustii, există șanse maxime să nu fie rețea.

 

Astea fiind spuse și învățând de la călătorii cu experiență, vei avea cea mai tare călătorie cu autorulota.

 

Vacanță formidabilă!

 

Hai pe blog pentru alte noutăți și sfaturi utile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *